gradinita particulara

Prima zi de grădiniţă este un eveniment foarte important din viaţa copiilor, dar şi a părinţilor. Această zi nu poate fi uitată deoarece emoţiile sunt trăite la mare intensitate, iar părinţii devin extrem de îngrijoraţi din cauza faptului că nu cunosc reacţia copilului din prima zi într-o colectivitate.

În momentul în care ajunge la un anumit prag, copilul trebuie să urmeze anumite cursuri pentru instruire şi educaţie. Momentul în care copilul este introdus într-o colectivitate este momentul în care acesta va trebui să se supună anumitor reguli, să respecte diferite programe şi să se descurce singur. Dacă înainte să fie înscris la grădiniţă copilul este obişnuit ca toate lucrurile să i se cuvină, iar părinţii să ii fie mereu alături, după înscrierea în colectivitate, copilul va trebui să devină semidependent deoarece niciunul dintre părinţi nu va mai fi alături de el în orice moment.

De asemenea, în momentul în care părinţii aleg să îşi înscrie copilul la o grădiniţă, începând de la vârsta de 2 ani, adaptarea va avea loc pe o perioadǎ mult mai îndelungată. Tocmai din acest motiv, cei mai mulţi dintre părinţi aleg să înscrie copiii la grădiniţă după vârstă de 3 ani, când acesta este mai dezvoltat şi înţelege diferite lucruri.

Pentru a evita diferite reacţii neaşteptate şi de neadaptare a copiilor, foarte mulţi părinţi aleg o grădiniţă particulară. Grădiniţa particulară se dovedeşte a fi de multe ori mult mai practică. Aici copiilor li se acordă atenţie şi disponibilitate deosebită din partea educatoarelor. În plus, dacă doriţi să dezvoltaţi copiilor aptitudini pentru diferite limbi străine, puteţi opta pentru o gradiniṭǎ cu astfel de specific, unde copiii vor învaţa o limbă străină.

Acomodarea copilului la grădiniţă se realizează prin intermediul anumitor paşi. Pentru ca trecerea să fie mai uşoară, va trebui să îl obişnuiţi cu ideea de a avea în jur mai mulţi copii şi o persoană pe care va trebui să o asculte. Copilul trebuie să ştie foarte bine care sunt activităţile pe care le va face în interiorul colectivului şi anume la grădiniţă.

De asemenea, va trebui să ştiţi că grădiniţa nu este o instituţie academică, aşa cum foarte mulţi dintre părinţi au tendinţa de a o prezenta. Pentru o acomodare mai uşoară a copilului, va trebui să îi explicaţi copilului că grădiniţa este un loc în care se poate juca, socializa şi distra. Dacă îi veţi explica copilului că va avea o mulţime de sarcini de făcut şi că va fi destul de greu, micuţul se poate speria, iar perioada de acomodare poate fi mai lungă.

Conform studiilor, se pare că în momentul în care un copil va fi înscris în aceeaşi grupǎ cu alţi copii pe care îi cunoaşte deja acomodarea va fi mult mai simplă. Astfel, puteţi să aveţi grijă ca micuţul să fie repartizat în aceeaşi grupǎ cu copiii prietenilor dvs. Mai mult, educatoarea va trebui să înţeleagă foarte bine nevoile copilului. Pentru ca acest lucru să fie mai simplu va trebui să explicaţi educatoarei personalitatea copilului. Puneţi educatoarea la curent cu informaţiile importante despre copil.