Colectiv

De ce sa vorbim numai de bine si despre ceea ce este frumos si minunat in Romania? Exista asa ceva? In vremurile de azi, mai exact in zilele noastre, se intampla multe lucruri triste, dar si lucruri care bucura si suprind pe toata lumea. Nu se poate ca cineva sa nu fi aflat deja despre tragedia de la clubul Colectiv din capitala, cand peste 300 de persoane au fost surprinse de un incendiu mistuitor.

Acest eveniment nefericit care a dus la pierderea multor vieti omenesti, in momentul de fata peste 30, s-a produs in timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansarii noului ei album. Toti cei care au fost prezenti la acest eveniment nici nu isi putea imagina ce avea sa urmeze atunci cand o serie de artificii, ca cele de pe torturile onomastice, au aprins buretele care izola tavanul si au dus la ranirea si moartea a peste 100 de oameni.

Multa lume din Bucuresti si din imprejurimi a fost prezenta la acest eveniment in clubul Colectiv, deoarece concertul in cauza nu s-a putut desfasura in alta parte. Si oameni cunoscuti din televiziune, media si din lumea artistilor au fost prezenti in acest amalgam pe ritmurile pieselor rock de renume international. Insa, din pacate n-a contat nici macar varsta sau statutul social al victimelor, pentru ca o sumedenie de persoane au fost ranite si chiar ucise de foc, de fumul intens si de toxicitatea atmosferei in momentul in care s-a aprins plafonul cladirii in cauza.

De fapt, nu se poate pune ca nu exista vinovati. In mod indirect intr-adevar, nimeni punand la cale asa ceva, proprierarii clubului Colectiv nu au functionat cu afacerea conform cu prevederile legale. Nu au avut asigurate materiale pentru stins incendiile si clubul nici nu primise aprobare ca poate functiona fara aceste lucruri, insa asta nu i-a oprit pe detinatorii clubului sa acorde accesul celor doritori sa participe la concertul Goodbye to Gravity. Si asta i-a costat viata pe multi. Pacat! Dumnezeu sa-i ierte pe cei morti si sa ii ajute pe cei aflati in suferinta si prin spitale.