In prezent, intreaga noastra tara se afla sub prezenta gerului polar. Cum temperaturile termometrelor vor indica pana la -28 de grade celsius, organismul nostru este supus unui chin teribil de mare. De aceea, trebuie sa stim cateva lucruri care vor face gerul suportabil.

Gerul incetineste intreaga productie a organismului uman, de aceea suntem mult mai expusi sa ne imbolnavim. Pentru a ne proteja sanatatea, trebuie sa ne informam foarte bine vis-a-vis de temperaturile de afara inainte de a iesi din casa. Persoanele varstnice si copiii trebuie sa evite expunerea indelungata la frig, caci ei se pot imbolnavi cel mai usor.

Este de recomandat ca mereu sa avem gura acoperita cu un fular sau o esarfa si in niciun caz sa nu vorbim tare sau sa strigam in aer liber in astfel de conditii. Acest lucru cauzeaza probleme grave organismului si al inflamarii corzilor vocale.

In permanenta trebuie sa ne mentinem organismul cald, de aceea este de recomandat sa avem cu noi o bautura calda, de preferat un ceai care sa ne relaxeze corpul si sa-i mentina temperatura constanta.

Pentru o buna functionare a organismului pe vreme calduroasa sau geroasa, este recomandat sa consumam multe vitamine, proteine si minerale. Persoanele care lucreaza in aer liber sunt sfatuite sa consume insa o alimentatie bogata in calorii, pentru a putea face fata mai usor gerului aproape insuportabil cu care ne infruntam la ora actuala. Astfel intregul corp va deveni mai puternic si mai dispus sa se lupte cu frigul.

Pielea noastra este expusa foarte tare la temperaturile scazute din ultimele zile, de aceea trebuie sa se bucure de o ingrijire speciala. Este important sa folosim produse cosmetice de iarna care nu contin alcool, caci acestea nu fac decat sa ne usuce tenul. De asemenea, de exfolierea pielii si de o hidratare corecta este ceea ce are nevoie pielea noastra pentru a putea suporta frigul de afara.

Urmarind toti acesti pasi, veti putea trece peste acest ger polar cu un zambet pe buze, bucurandu-va de un organism sanatos.

Afla cum ne putem proteja organismul de ger
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *