Michelangelo a fost unul dintre cei mai mari artisti produsi vreodata de catre Peninsula Italica. Este admirat de catre intreaga lume pentru operele sale care descriu excelenta in arta.

Michelangelo a fost un pictor, sculptor si arhitect italian din perioada Renasterii. Mai mult decat atat, a fost si un poet si un inginer. Datorita multelor sale contributii in mai multe domenii, Michelangelo ramane unul dintre cei mai bine descrise personalitati ale secolului XVI. Sa ne uitam impreuna la unele dintre cele mai interesante lucruri legate de artistul italian.

  • Michelangelo a fost nascut pe 6 martie, 1475 aproape de Arezzo, Toscania. Numele sau de nastere a fost Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni. A crescut in Florenta si si-a pierdut mama la o varsta frageda, dupa care a fost crescut de familia unui sculptor din Settignano.
  • Michelangelo era o persoana foarte ocupata, preferand sa se izoleze fata de lumea de afara. Mai mult decat atat, acesta prefera arta in detrimentul scolii. Mai debraba ar fi petrecut timpul alaturi de pictori, copiind picturi din biserici.
  • Printre cele mai renumite opere de arta ale sale amintim „Madonna scarilor”, „Batalia Centaurilor” si „Crucifix”, sculptura din urma fiind donata bisericii.
  • Una dintre cele mai renumite opere de arta ale sale este „Pieta”, care este o descriere a lui Iisus in poala Fecioarei Maria. Vasari, un pictor italian si arhitect, a descris opera sa ca fiind un miracol si ca o creatie a perfectiunii dintr-o stana de piatra. Pieta este singura opera de arta care a fost vreodata semnata de catre Michelangelo.
  • Renumele lui Michelangelor ca poet inca dainuie, in ziua de azi existand peste 300 de poezii scrise de catre celebrul artist.

Michelangelo, unul dintre cei mai mari artisti ai tuturor timpurilor, este admirat de catre artisti din intreaga lume si constituie un model de perfectiune in munca.