Ca multe alte afectiuni, anxietatea a fost foarte prost inteleasa din cauza anumitor dorinte ciudate pe care le au unii oameni in a identifica intr-un anumit fel starile oamenilor din jur. Anxietatea nu tine doar de a intra in panica si de a nu iesi niciodata din casa. Multi oameni cu anxietate o mentin ascunsa pentru ca se tem sa nu fie descoperiti de cei din jur. Insa, exista pe langa asta lucruri care pot ajuta pe cineva sa inteleaga exact cum pot fi tratati cei cu aceasta afectiune.

Educatie si acceptare

A intelege o persoana cu anxietate  si ce fel de probleme medicale sunt in spatele asta poate ajuta foarte mult in a intelege de ce se comporta intr-un anumit fel o persoana. Trebuie doar sa intelegi ce este aceasta anxietate inainte de a te apuca sa dai o mana de ajutor. Este foarte important sa fii bine informat inainte de toate.

O persoana cu anxietate nu are nevoie de tine pentru a o schimba. Tu trebuie sa accepti situatia si atat. Exista aceasta stare de teama si de frica exagerata. Asata este tot ce trebuie sa stii. Accepta pur si simplu acele persoane care sufera de ea in loc de a repara ceva.

Nu fa pe grozavul si fii natural

Decat daca este vorba despre asta si aduce respectiva persoana in discutie ceea ce simte in general, tu nu te apuca sa faci pe grozavul si sa ii insiri solutii pentru anxietate. Nu tu treci prin asta si nu tu ai de-a face cu toate problemele si inchipuirile altuia. Vorbesti pe cat de normal poti cu acea persoana. Fii natural, tu insuti si nu incerca sa schimbi. Exista posibilitatea ca, daca tu ai placut acea persoana din prima, sa nu mai doresti sa o schimbi pana la urma. Sau invers, daca acea persoana te-a placut, nu mai este nevoie sa te schimbi tu.