Se spune ca natura are leac cam pentru orice boala. Leacurile naturiste sunt prezente in societatdea umana de mii de ani, insa medicina morderna din zilele nostre trateaza aceste produce ca pe o gluma proasta dar oameni stiu mai bine. Exista diferite tratamente al afectiunilor dermatologice, ocular, al sistemului circulator, al tratamentului diabetic , percum si altele cum ar fi cresterea inumitatii, anticancer. Toate aceste produse naturiste au la baza principiul de a echilibra organismul. Organismul nostrum trebuie mereu ajutat oferindu-i in mod permanent minerale si vitamine si acesta ne va rasplati cu sanatate si frumusete. Exista foarte multe produse cu diferite beneficii pentru sanatate cum ar fi:

-Acai – care ajuta la functionare sistemului nostrum digestiv si reduce senzatia de foame. Are un continut ridicat de fibre, enzine si alti nutrient din Acai care ajuta si in prevenirea bolilor de inima. Enzimele din el ajuta foarte mult la digestive iar fibrele previn constipatia, balonarea si aparitia hemoroizilor.

-Coenzima Q10 – Studiile cercetatorilor au aratat ca acesta substanta este eficienta impotriva radicalilor liberi si protejeaza foarte bine impotriva efectelor ale razelor UVla nivelul membrane celulare. El fiind un antioxidant foarte puternic, coenzima Q10, reduce dimensiunea tumorilor canceroase iar adca este aplicata pe piele , aceasta penetreaza straturile celulare si o protejeaza de degradarea oxidative, de aparitia ridurilor mai exact.

Gheara Diavolului Capsule – Este unul dintre cele mai puternice remedii impotriva durerilor. Deblocheaza foarte repede articulatiile blocate de reumatism, elimina durerea de cap, scade febra foarte rapid si amelioreaza bolile de inima. Partea care se foloseste cel mai des din planta este radacina, care se recolteaza la sfarsitul sezoanelor ploioase. Modul cel mai frecvent de administrare il reprezinta capsulele.

O boala foarte des intalnit in toata lumea este depresia. Depersia reprezinta una din cele ami frecvente cause care afecteaza starea de sanatate, cu un impact foarte puternic care scade productivitatea si capacitatea de lucru, duce la izolare de restul lumii, iar un unele cazuri duce la pierderea dorintei de a trai. Exista cateva sintome la depresie cum ar fi: tristetea, sentimente de inutilitate sau de pessimism, sentimentele de vinovatie sau neputinta, probleme de somn, oboseala, energie scazuta, ganduri de moarte sau sinucidere si probleme fizice persistente precum duereri puternice de cap, tulburari disgestive. Conform studiilor facute de cercetatori, pacientii cu depresie sufera de una sau mai multe deficient ale acestor substante nutritive. Aceste suplimente si multivitatemine din prossele naturite pot ajuta la restabilirea echilibrului. Cele mai eficiente plante in tratarea depresiei sunt: damiana, ginsengul, kola, papucul doamnei, lavanda, teiul , ovazul, rozmarinul, gura lupului, valeriana, verbina. Oricum eu personal am incercat acest produse si mi-au fost de mare ajutor, dar intotdeauna consultati medicul de familie pentru catitatea pe care o consumati. Specialisti recomanda sa se administreze de 3 ori pe zi in cazul in care depresia afecteaza intregul corp si sistemul nervos, cu urmatoarea mixura: 2 parti kola, 1 parte damiana, 1 parte ovaz, 1 parte rozmarin