Nu e niciun secret ca absolut totul are tendinta de a fi cat mai mare in America. Nu numai ca dimensiunile teritoriului sunt foarte mari, dar unii experti declara ca un individ mediu consuma, astazi, cu 30% mai multe calorii decat rezidentii care au trait in anii 1970. Prin urmare, este o adevarata surpriza ca Statele Unite sunt una din cele mai grase natiuni din lume- in mod suprinzator, se afla pe locul 27, nu pe locul 1 asa cum s-ar fi asteptat multi.

Potrivit unor rapoarte, o femeie normala din America cantareste astazi 75 de kilograme, ceea ce face a fi echivalentului greutatii unui barbat american in anii 1960. Este logic ca, acei oameni, au luat si ei in greutate la un moment dat. Realitatea este ca barbatii americani s-au extins foarte mult in ceea ce priveste linia taliei, inregistrand o crestere de 13 kilograme din anii 1960 pana in 2010. Aceasta diferenta inseamna ca oamenii s-au ingrasat, in medie, de la 75 de kilograme in 1960 la 88 kilograme in prezent. In mod similar, inseamna ca 17,6% din cresterea greutatii corporale se inregistreaza si in cazul femeilor.

Nivelul mai crescut al liniei talie- care este atribuit unei grasimi mai mari pe abdomen si/sau unei obezitati morbide- creste riscul unei persoane de a dezvolta boli degenerative. A fi sanatos implica multa munca, insa aceste statistici arunca lumina in efectele negative pe care dieta occidentala poate sa la aiba asupra organismului uman. De asemenea, cresterea in greutate are la baza episoadele pline de stres din viata cotidiana, stresul jucand un rol major in dezvoltarea obezitatii dar si a altor afectiuni moderne.

Cum prevenim obezitatea

La nivel mondial, in special in statele foarte dezvoltate economic, faptul ca sunt introduse mancaruri cu specific american, determina aparitia unor noi recorduri in ceea ce priveste obezitatea.

Obezitatea este un simptom a unei diete nesanatoase, lipsita de atentie dar si a unui stil de viata nesanatos. Prin adoptarea unor masuri preventive astazi, cum ar fi alegerea mancarurilor organice si 20-30 de minute de activitate fizica in fiecare zi, se pot inregistra progrese mari in domolirea acestei crize de obezitate.

Americanii sunt mai grasi astazi, decat in 1960
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *