Iubesc foarte mult animalele, atat caini cat si pisicile dar si alte animale domestice. In special mai mult pisicile dar si caini. Imi aduc aminte cat tata mi-a cumparat primil meu animal de companie, un motan caruia i-am pus numele Tommy. La inceput nu stiam cum trebuie sa ai grija de un motan asa ca am inceput sa intreb cat mai multi prieteni. Am aflat ca pisicile sunt foarte pretentioase de locurile unde isi fac nevoie. Asa ca am luat o ladita in care i-am pus nisip. A trecut ceva timp pana sa il invat sa faca la ladita lui. Pana a se invata isi tot facea nevoie la un pom lamai a lui mama. De fiecare data cand il prindea, mama facea spume la gura de nervi. Intr-un final acel pom sa uscat si a murit.

Pot spune ca intr-un final a invata cum sa-si faca nevoie la ladita lui cu nisip dar care o schimbam periodic la doua sau trei zile. Panrtea mai dificila acum a urmat pentru ca nu stiam ce sa ii dau sa manance, initial am incercat cu mancare de casa dar era pretentios asa ca am inceput sa caut si am gasit ce a trebuit. Daca tot am facut asta pentru motanul meu, am zis sa caut si pentru caini de la tara si am gasit un anunt de genul aici royal canin unde am gasit manacare de caini foarte buna, de care caini mei au fost foarte incantati. Nu toti oameni sunt asa atasati de animale. Am vazut foarte mult care isi bateau joc de ei si aruncau cu pietre si diferite obiecte. Oare lor le-ar conveni ca alti sa atunce cu pietre in ei? Eu nu cred. Lumea trebuie sa se gandesca ca si animalele au un suflet, au si ele sentimente. Nu pot sa spun ca sunt si exceptii acei caini maidanezi care sar si munca luema pe strada. Dupa parerea mea aceia ar trebui luati si tinuti intr-un adapost si ingrijiti, ca presupun ca exista suficiente fonduri si pentru ei.

Multi fac discriminari intre animale si spune ca sunt rele si dezgustatoare, ca acei caini maidanezi fac numai ras, dar ei nu se gandesc ca acei caini sunt cei abandonati sau cei care nu au avut norocul sa fie adoptati de catre o familie. Recent am vazut diverse stiri despre copii muscati de caini de pe strada. Asta s-a intamplat pentru ca acei copii nu a fost supravegheati. Majoritatea care isi lasa copii asa aiurea sunt vinovati, pentru ca ies cu iei in parc si uita de ei, se apuca la telefon , sau stau concentrati pe facebook.

O solutie pentru acei caini ar fi, dupa parerea ma ar fi castrarea tuturor masculior maidazi, pentru a inceta popularea lor, si creat un adoport urias pentru intretinerea lor, pentru ca aexista destul pamant in romania si nu consuma mult un caine, pe langa asta sar crea si cateva locuri de munca, unde oameni ar putea avea grija de ei, si astfel sa castige bani de paine.