deodorant

Atat antiperspirantele, cat si deodorantele sunt niste produse de igiena personala care sunt aplicate pentru eliminarea sau mascarea mirosurilor neplacute ale odorurilor corpului. Oricum, nu sunt unul si acelasi lucru. Transpiratia este un proces natural pe care il exercita corpul pentru a-si regla temperatura. Aceasta este caracterizata prin eliminarea lichidelor sarate prin glandele sudoripare. Trupul se raceste atunci cand transpiratia se evapora de la suprafata pielii. Este probabil ca cineva sa transpire mai mult in timpul verilor calde sau atunci cand exercita o anumita forma de miscare fizica care cauzeaza muschilor incalzirea.

Transpiratia si mirosurile neplacute

Transpiratia este posibil sa apara de asemenea si ca raspuns la stres, la suparare sau la teama. Transpiratul poate deveni o cauza de ingrijorare  mai ales daca duce si la raspandirea de mirosuri neplacute. Oricum, aceste situatii umilitoare pot sa fie combatute  prin utilizarea de deodorante sau antiperspirante. Majoritatea oamenilor cred ca  nu exista nici macar o diferenta intre aceste doua tipuri de produse de igiena personala, ceea ce este incorect.

Glandele sudoripare sunt de doua tipuri: ecrine si apocrine. Glandele ecrine secreta apa si sarea si ajuta la reglarea temperaturii coprului. Glandele apocrine, care se regasesc de obicei  la subrate, maini si picioare, secreta transpiratia care contine proteine si acizi grasi la suprafata pielii. Aceste glande se dezvolta integral dupa ce ajungem la pubertate si sunt responsabile pentru odorurile neplacute ale corpului.

Diferenta dintre deodorant si antiperspirant

Pe langa faptul ca trebuie sa ai in baia din locuinta ta produse de igiena si curatare asemenea celor de la Higiene Lacroix, este esential sa dispui si de produse de ingrijire pentru corp si pentru diferite situatii mai putin placute. Asemenea produse de ingrijire pentru asemenea cazuri pot fi si deodorantele si antiperspirantele. Principala diferenta intre aceste doua produse impotriva transpiratiei  este faptul ca au un diferit mecanism sau un altfel de proces pentru rezolvarea problemei transpiratiei.

Antiperspirantele folosesc chimicale sau astringenti puternici care blocheaza porii, astfel previnind eliberarea transpiratiei care ne da batai de cap. Cele mai multe asemenea produse  contin chimicale cum ar fi aluminiul sau zirconiul pentru a astupa porii de la subrat. Ingredientul activ clorura de aluminiu  formeaza un strat de gel care blocheaza porii si pastreaza la distanta secretia glandelor sudoripare.

Pe de alta parte, un deodorant nu te scapa de transpiratie. Oricum, indeparteaza bacteriile de a aparea in zonele in care transpiratia apare. O substanta chimica numita triclosan face pielea de la subrat sa fie acida, ceea ce previne ca aceasta zona sa devina casa a bacteriilor, astfel reducand mirosurile neplacute.