mara-study

Educatia bilingva implica educarea unui copil in limba materna si inca intr-o a doua limba straina. Asemenea cazuri sunt mai des intalnite in cadrul familiilor care lucreaza in afara tarii si la un moment dat se decid sa isi creeze un mediu de viata acolo, crescandu-si copiii de la zero si invatandu-i ambele limbi de importanta pentru familia in cauza. Educatia bilingva are parte doar de avantaje asupra oricarei persoane care incearca sa-si creasca copilul in cel mai bun mod posibil.

Invatarea de limbi straine-un avantaj?

Stiai ca cele mai vorbite cinci limbi straine din toata lumea sunt chineza, engleza, spaniola, araba si indiana? Daca nu stiai ai aflat, insa in ceea ce ne priveste pe noi, romanii, cele mai vorbite limbi straine de catre noi si de catre copiii nostri nascuti cu dubla cetatenie sunt franceza, engleza, germana, italiana, spaniola si maghiara.

Multe colegii, scoli internationale sau nationale si universitati au inclus in programele lor educationale si cursuri de limba straina  care se incadreaza in cele mai influente si utile limbi internationale pe care ar trebuie sa le stie cineva. Astfel de programe si curricule se regasesc si pe site-ul mara-study.ro/ro  pentru cazul in care doresti sa oferi o educatie cat mai aleasa copilului tau.

Romania si deschiderea catre educatia bilingva

Educatia bilingva se aplica conform unei anumite tari sau regiuni din lume. De exemplu, in Romania, un elev este invatat limba romana in primul rand, limba engleza si inca o limba straina daca acesta doreste sa-si largeasca orizonturile. Dar, si mai bine de atat, o familie romana aflata intr-o alta tara decat Romania, Franta de exemplu, isi educa copiii in limba romana, dar si in limba franceza, astfel acestia capatand de mici experienta dezvoltarii personale in tara straina in cauza si avand parte de avantaje nenumarate.

In ziua de azi, a cunoaste o limba straina ne ofera oportunitatea de a studia si de a lucra peste hotare. Este un mare ajutor atunci cand vine vorba despre momentele in care ne dorim sa calatorim in tari in care nu se vorbeste limba noastra materna. Ajuta la comunicarea mai eficienta si independenta in vorbire cu localnicii fara a se avea nevoie de un translator sau traducere.

A invata o limba straina ca engleza nu numai ca joaca un rol important in depasirea multor bariere, dar de asemenea  asista si la luarea de decizii in viata. Iti va veni mult mai usor sa te muti intr-o alta tara daca nu o cunosti prea bine si daca vrei sa lucrezi acolo, daca stii sa vorbesti si intelegi limba si limbajul acelei tari, acest lucru prezentand numai avantaje pentru tine.