Atunci cand optati pentru inchirierea unei masini decapotabile trebuie sa fiti constienti de faptul ca acestea au atat avantaje cat si dezavantaje. Pare o alegere usor de facut atunci cand sunteti in vacanta si trebuie sa optati pentru serviciile de inchirieri masini de la aeroport , dar pot exista probleme pe care sa nu le observati.

Avantaje

Vehiculele decapotabile sunt extrem de distractiv de condus. Cele mai multe astfel de masini de lux au acum transmisie semi-automata, insemnand atat transmisie automata cat si manuala. Puteti alege ceea ce doriti, dar transmisia manuala va ofera o experienta mult mai placuta, intrucat aveti posibilitatea sa fiti una cu masina. Nu trebuie sa apasati ambreiajul, insa trebuie sa schimbati vitezele. Unele modele au schimbatoare de pedale plasate pe volan, la fel ca masinile de Formula 1.

Decapotabilele se traduc in stil. Nu exista nicio masina mai buna decat acestea. Oriunde ai merge, oamenii se opresc pentru a te privi. Modele mai noi au acoperis retractabil. Acest lucru este o caracterstica foarte importanta, in primul rand intrucat va puteti acoperi rapid in cazul in care se iveste ploaia atunci cand sunteti la volan, iar in al doilea rand pentru ca nu exista puncte oarbe atunci cand trapa este lasata. Va puteti intoarce cu usurinta pentru a verifica imprejurul masinii.

Dezavantaje

Modelele acestea pot avea vizibilitatea redusa in spate. Atunci cand acoperisul este ridicat, se creaza un spatiu in care nu puteti vedea nimic in partile laterale ale automobilului. Acest lucru ingreuneaza schimbarea benzilor si iesirea din parcari.

Oricat de grozave sunt aceste masini, daca sunteti in vacanta intr-un loc cu climat umed si v-ati decis sa inchiriati un astfel de vehicul, exista posibilitatea sa nu va puteti bucura de el. Chiar daca bate vantul atunci cand acoperisul este lasat, daca aerul este cald acest lucru ar putea deveni mai degraba incomod.

Atunci cand doriti un automobil decapotabil trebuie sa fiti constient de pretul acestuia, intrucat acesta va fi mai mare decat al celorlalte modele. Acestea sunt modele sport de lux, iar tarifele inchirierii masinilor  vor fi pe masura. In plus, inchirierea unei astfel de masini poate fi conditionata de achizitionarea unei asigurari auto. Exista, de asemenea cateva probleme pe care le puteti intampina. Spre exemplu, daca lasati masina descoperita in soare, interiorul acesteia va fi ruinat, iar dumneavoastra veti fi cel responsabil.

Asadar, daca sunteti in vacanta si decideti sa inchiriati o masina decapotabila, ar trebui sa fie o experienta placuta. De aceea, este important sa fiti informati cu privire si la dezavantajele pe care acest lucru le presupune.