Dupa parerea mea cainele este cel bun exemplu de loialitate din aceasta lume. Exista foarte multe animale care pot sa se ataseze de tine dar cu timpul sa isi doreasca sa plece, in schimb cainele este cel mai bun exemplu, deoarece nu se spune degeaba: Cainele este cel mai bun prieten al omului.

Pot spune cu mare sinceritate ca oamenii ar trebui sa urmeze exemplul pe care un caine ti-l ofera. Sa fii toata viata loial unei singure persoane nu este un lucru usor si de aceea oamenii nu pot face acest lucru. De aceea eu iubesc foarte mult animalele in special cateii. Daca le dai doar o singura data sa manance si sa bea apa iti vor multumi toata viata si vor ramane mereu langa tine. In schimb omul daca daca ii oferi un deget el, iti ia toata mana si nici macar nu iti multumeste.

Un catel este cel mai bun animal de companie dupa parerea mea. Desi iubesc foarte mult cateii nu am unul ca animal de companie, deoarece stau la bloc si este mai greu intretinut. Stiu ca foarte multe persoane au si pisici si caini care stau in acelasi apartament cu ei, dar nu prea este sanatos nici pentru stapani, dar nici pentru animale. Un catel este mai greu de intretinut mai ales daca este in primi anii de viata. Acesta trebuie hranit foarte bine si sa ii acorzi o atentie mai deosebita. Prietenul meu cumpara pe fie ce luna cate un royal canin deoarece catelul lui este foarte mancacios si nu ar vrea sa il infometeze.

Mi-ar fi placut sa locuiesc mai mult la casa sau de ce nu in mediul rural caci atunci as fi crescut mai multi caini, si poate chiar mi-as fi facut o afacere din ei, desi asta zic acum dar nu cred ca as putea sa-i vand dupa ce i-am crescut eu. Mi-ar parea foarte rau, deoarece ar fi ca si cum as desparti o familie. Plus ca de asta cateii sunt foarte inteligenti. Toate animalele sunt, dar cateii isi inteleg cel mai bine stapanul. Chiar daca multi cred ca animalul de companie nu intelege ceea ce zice va inselati amarnic. Intr-adevar nu intelege cuvintele, dar simte tot ceea ce ii spuneti si este un lucru foarte bun. Atunci cand il certati acesta se retrage in coltul lui, deoarece stie ca a gresit. Sau atunci cand vreti sa va jucati cu el abia asteapta, deoarece stie ca asta va face fericit.

De aceea cainele este cel mai bun prieten al omului. Chiar daca nu zice decat ham-ham acesta intelege tot ceea ce ii spuneti. Chiar daca plecati de acasa si il lasa-ti singur toata ziua atunci cand va intoarceti va sari numai decat in bratele dumneavoastra. Este si o vorba din popor si pe care eu am auzit-o si de la bunicii mei. Cainele cica spune asa: Da-I Doamne sanatate,ca sa imi mai dea si mie o bucata de paine, iar pisica la randul ei spune:Fa-l Doamne sa orbeasca ca sa ii cada bucata de paine din mana si sa o iau eu. Aceasta vorba este foarte adevarata si chiar cred acest lucru. Personal pisicile mi se pare foarte stricatoare. Le dai o data de mancare si nu se satura. Daca te intorci doua secunde iti ia mancarea si fuge. In schimb cainele asteapta, deoarece stie ca nu vei uita de el.