mit

Exista biserica Romano- Catolica si cea Greco- Catolica. Ambele sunt conduse de acelasi Papa si cred in aceleasi doctrine. Exista mai multe diferente intre cele doua tipuri de religie catolica, iar in cea greco catolica preotii au dreptul sa se casatoreasca, insa nu mai pot deveni episcopi daca fac acest lucru, deci mituri exista si in lumea religiei.

Mituri despre lucruri populare

Cainii St. Bernard au un butoias cu rom la gatul lor. Toti sunt familiarizati cu imaginea unui caine care duce la gat un butoi de rom in scopul de a revigora oamenii pierduti din muntii inzapeziti. Dar, ceea ce majoritatea oamenilor nu cunosc consta in faptul ca aceasta rasa de caini nu a fost folosita niciodata pentru acest lucru. De fapt, alcoolul poate face ca hipotermia sa se agraveze, astfel ca intreaga idee nu numai ca e inventata- e si foarte periculoasa.

Cafeaua e buna la mahmureala. Fals. Alcoolul este metabolizat de catre organism cu o rata constanta- o unitate de aproape 8 grame pe ora- astfel ca nu poti face aproape nimic pentru ca alcoolul sa iti iasa din corp. Berea contine doua unitati de alcool pe litru, astfel ca daca vei consuma doua beri, corpul tau va avea nevoie de patru ore ca sa-si revina la normal. Cafeaua nu va face nimic altceva decat sa te tina intr-o stare de ”beat treaz”.

Spanacul si puterea lui Popeye Marinarul

 

Spanacul te face mai puternic- la fel ca in cazul lui Popeye Marinarul. Mitul a luat nastere din faptul ca spanacul este bogat in fier, dar cu toate acestea se pare ca nu e adevarat nici acest lucru. Aceasta greseala a luat nastere din cauza unei erori de scriere din anul 1870, cand un doctor a asezat un punct zecimal in locul gresit, astfel ca a ”determinat” ca spanacul sa aiba de 10 ori mai mult fier.

Astfel de mituri sunt foarte des intalnite inca din timpuri stravechi, dar ar fi cazul ca lumea sa isi revina.