Renovarea unei case nu poate fi atat de simpla pe cat pare. Am invatat asta pe propria experinta M-au tot sunat bunicii de la tara sa imi spuna ca mai are un putin si cade toata casa. Casa mea de la tara are o varsta de peste 120 de ani din cate stiu eu dar poate are si mai mult si asta datorita ramelor ce sunt puse la geamuri si in special usa. Din cercetarile mele am vazut ca asemenea usi se faceau acu mai bine de 100 de ani dar cine poate sa stie exact vechimea lor. Sincer nici macar tata nu stie vechimea casei desi el a copilarit in aceea casa, a crescut la tara. Intr-un final am decis sa mergem si sa vedem ce putem sa ii facem. Bineinteles prima data a trebuit sa strang ceva bani ca nu aveam idee ce se mai poate face din ea. Sincer nu ma asteptam sa fie in asemenea hal. Se pare ca datorita ploilor o mare parte din acoperis a picat facand cam inutila mare parte din casa. Aveam doua solutii , ori ne apucam si refaceam ce puteam din ea ori o daramam pe toata si o refaceam de la zero.

Am ajuns la concluzia ca mai simplu ar fi sa o daramam si sa refacem alta dar asta necesita mult timp si mai ales bani, plus ca pe langa asta trebuia facut iar cadastru si fel si fel de acte pe la primarie. Asa ca ne-am decis sa refacem ce putem din ea. Ne-am apucat initial sa dam tigla de pe casa, sa putem repara din tavanul prabusit. Acum vine vorba aia ca mereu trebuie sa ai grija pe unde calci. Datorita neatentiei am calcat unde nu trebuie si am trecut prin tavan. E clar, tot tavanul a trebuit doborat. Singuri nu puteam face nimic si sincer am invatat pe propria piele sa numai apelez la asa zisii zugravi. Am facut cateva cercetari si asa am gasit un anunt cu aici zugrav bucuresti care garanteaza seriozitate si profesionalism si in plus au fel si fel de oferte si preturi foarte mici. Cu aceasta echipa totul a fost o joaca de copii. Pentru ei nu pot spune ca a fost usor avand in vedere ca toata casa mai avea un pic si cadea ,dar datorita profesionalismului lor totul a fost bine si au facut o treaba de invidiat.

Sincer sa fie multi au zis ca am facut o prostie ca nu am daramat-o si refacut-o dar eu nu sunt de aceasi parere. O casa se poate face foarte usor si simplu dar o casa parintesca in care sunt atatea amintiri si povesti este de nepretuit. Ma bucur foarte mult ca am ales sa o refac si sa mai apuc sa stau macar cateva zile in ea pentru ca desi nu are o poveste mult prea frumoasa pentru parinti mei exista amintiri cu o valoare sentimentala foarte mare.

Casa batraneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *