Apa. Necesara zilnic. Pentru consum se recomanda un minim de 2 litri pe zi. Cand nu se intampla asta esti deshidratat si o serie de afectiuni si stari se leaga de aceasta. Mai ales pe timp de vara este esential sa tii pasul cu hidratarea. Si durerile de cap se coreleaza uneori cu un consum mic de apa. Insa uneori exagerarea duce la probleme. Practic ce-i prea mult strica si asta chiar si cand vine vorba de apa.

Consumul exagerat de apa vine uneori si din neatentie. Asta pentru ca la un moment dat de constientizare a nevoii de apa se va consuma foarte mult. De fapt totul trebuie sa fie treptat pentru ca organismul sa poate sa absoarba in mod corect cantitatea de lichid. Cand nu se intampla asta apare  hiponatremia. Aceasta se explica prin nivelul de sodiu foarte scazut in organism, prin umflarea la propriu a celulelor. Desi cazuri rare se intampla. Si mai ales in randul altetilor.

Ai crede ca tinand cont de sursa de apa cea imbuteliata este mai sigura, lipsita clar de bacterii. In realitate nu stii niciodata cat de sigura este de vreme ce procesul de imbuteliere include ca apa sa se pastreze in sticle de plastic. Si aici intervine un risc. Sticlele de apa din plastic contin bisfenol A. O substanta chimica ce va ajunge in mancare si cei mai expusi sunt ce mici. Mai ales daca recipientul a fost expus la soare este clara prezenta acestei subtstante si ingerarea ei fara sa stii practic.

Si pentru ca se incearca o oarecare grija fata de mediu sa refolosesti un recipient din plastic este o metoda comuna. Dar te pasc bacteriile. Pentru ca acestea prefera mediul umed astfel ca la urmatoarea umplere a sticlei trebuei sa ai in vedere o igenizare serioasa a acesteia.

Cat de buna este apa
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *