turism

Ecoturismul este o categorie foarte extinsa a turismului care implica o calatorie responsabila din punct de vedere social in anumite zone cu frumuseti naturale si salbatice. Implica calatoritul in locuri in care principalele atractii sunt fauna si flora, formele de relief naturale si artificiale si comunitati si asezari indigene. Destinatiile faimoase pentru acest tip de turism sunt Palau in Micronezia, fiordurile norvegiene-mai multe locatii- in Norvegia, Rezervatia Naturala Masai Nara din Kenya si asa mai departe.

Ecoturismul cuprinde de asemenea si conceptele de geoturism si turism al vietii salbatice. Mai mult de atat, agricoturismul a fost adaugat si el recent la lista subtipurilor ecoturismului, ce implica vizitarea unor anumite ferme si conace la tara si implicarea in activitati legate de agricultura.

Mai exista un tip de turism numit turismul genealogic. Cele mai vizitate tari in acest scop sunt Romania, Irlanda si Germania, desi mai exista si alte zone la fel de vizitate. Aceasta este o forma de vizita foarte interesanta. In cadrul acesteia, oamenii calatoresc pe taramurile stramosilor acestora pentru a se intoarce la origini. In timp ce turismul genealogic a detinut o intreaga piata in toata lumea, se pare ca este mult mai predominant  in anumite comunitati din diaspora la nivel international.

In fiecare an, cativa oameni, in special cei care apartin de populatiile emigrate, merg in tarile de origine si cauta sa se reconecteze cu trecutul lor, afland despre istoria si stramosii lor.

Turismul gay se axeaza mai mult pe populatia gay, de homosexuali, lesbiene, bisexuali si travestiti. Destinatiile populare in acest sens sunt Puerto Vallarta in Mexic, Praga din Cehia, orasul Brighton din Anglia si asa mai departe. Chiar si in ciuda multor critici, cateva agentii de turism au realizat potentialul pe care il are o asemenea forma de turism in cadrul populatiei si a sectorului financiar si au creat oferte speciale pentru asemenea persoane.