critica

Ca si critic de film profesionist trebuie sa ai in vedere anumite aspecte atunci cand te apuci de evalua un film anume. Trebuie sa ai o pregatire in domeniu, experienta de munca, abilitati de comunicare si de scriere foarte bune, dar si un mediu academic potrivit in spate. Pe laga toate aceste lucruri, trebuie sa intelgi vocabularul cinematografic si detaliile tehnice. Tu nu vei evalua numai felul in care joaca sau arata in film un actor, ci si detaliile ce tin de replicile personajelor, de lumini, de decor, de scenariu sau de efectele speciale.

  • Va trebui sa urmaresti o serie de filme care sa te ajute sa intelegi cat de diferite sunt trasaturile unei productii, cat de departe sunt documentarele de filmele comerciale sau de scurt-metraje de exemplu.
  • In ciuda acestor lucruri, trebuie sa inveti mult mai multe despre aceasta industrie. Acest lucru il vei realiza odata ce vei capata experienta in critica de film.
  • Trebuie sa intelegi tehnicile producerii unui film. Trebuie sa inveti despre unghiurile camerelor de filmat, despre diferitele cadre, despre editare si montaj, cinematografie si asa mai departe. Practic vei deveni un specialist in acest domeniu.
  • Vei invata despre cadrele principale si despre stilurile lor semnatura, despre designeri, producatori de film, directori de productie, dar si despre scenografi si actori.
  • Cu cat mai multe cunostinte vei acumula, cu atat mai bine va fi pentru stilul tau de scriere a comentariilor despre filme.

Trebuie de asemenea sa acoperi toate aspectele ce tin de crearea unui film, de la castingul pentru actori, pana la lansarea in cinematografe a filmului in cauza. Ca si critic de film, este treaba ta sa te axezi in mod egal pe toate aspectele. Trebuie sa intelegi tehnica a ceea ce presupune scrierea de comentarii de filme, in principal.

Trebuie sa intelegi si sa analizezi: scenariul, dialogurile intre personaje, machiajul, costumele si restul elementelor ce sunt cuprinse intr-un film.