Totul a inceput dintr-o traditie de familie care se transmitea din tata in fiu. Toti din familia prietenului mei erau preoti si urma ca si prietenul meu sa devina. Cu toate ca el nu prea isi dorea acest lucru nu avea de ales pentru ca parintii lui erau foarte inpunatori. El fiind un copil foarte ascultator si supus nu le putea iesi din cuvant si intr-un fel acest lucru l-a ajutat pe parcurs in viata.

Abia cand a mai crescut a inceput sa isi dea seama de ceea ce vrea si sa isi dea seama de chemarea si de vocatia pe care o avea. Nu ii venea nici lui sa creada cat de mult se putuse schimba si cat de mult incepuse sa iubeasca viata bisericeasca pe care o traise pana atunci. In urma celor invatate a reusit sa devina si el la randul lui un mare preot care era foarte iubit si apreciat decatre enoriasi.

Inca si acum isi mai aduce aminte care a fost primul lui cadou pe care l-a primit atunci cand a devenit preot. Ii placea foarte mult picturile de pe icoane dar el isi dorea cu ardoare un epitaf pe care l-a si primit in cele din urma de la tatal lui.

A ajuns sa aiba la randul lui foarte multe indatoriri si raspunderi pentru ca era foarte important in functia pe care o avea. La randul lui acum se ocupa de cei care urmeaza sa devina si ei preoti iar acest lucru pe cat de epuizant este pe atat de placut si de fericict il face. Pana la urma tot la vorbele tatalui lui ajunsese iar acum nu se caia ca il ascultase pentru ca el l-a facut sa isi indeplineasca intradevar visul si vocatia.

Asta pentru el atunci a fost invatatura de minte si l-a facut sa invete multe lucruri utile care i-au fost de foarte mare ajutor pe parcurs. Acum este randul lui sa le predea aceste invataturi ucenicilor pe care ii are si sa ii ajute in ceea ce vor sa faca. Aceasta responsabilitate a venit odata cu inaintarea in varsta a lui. Acum in prezent pot spune ca este foarte implinit sufleteste si are tot ceea vrea el in aceasta viata. Ca sa nu mai spun ca este unul dintre putinele persoane din lumea asta care este linistit spiritual si este de o bunatate aparte. Nu am mai vazut oameni la fel de blanzi si buni ca el si nu cred ca o sa mai existe o persoana la fel ca el.

Acest lucru nu il spun din cauza ca imi este prieten o spun doar din simplu fapt ca asa este. Faptele lui dovedesc acest lucru iar atunci cand nu o sa mai fie sunt sigur ca o sa il jeleasc foarte multa lume dar pana atunci mai este.