mali atac terorist

Se pare ca in fiecare dimineata mai aflam cate ceva nou despre cate un atac terorist care surprinde si intristeaza lumea. Am aflat asta mai ales in ultima saptamana. Oaspetii Radison Blu din Mali s-au trezit in dimineata zilei de 20 noiembrie cu oameni inarmati care au intrat in hotel, omorand 27 de oameni si luand mai multi ostatici. In timp ce atacatorii au fost ucisi si situatia se parea ca este sub control, va voi spune cu tristete ca s-a mai intamplat o alta mare tragedie. Trebuie sa stii cateva alte lucruri despre acest atac din Mali.

Stiu ca poate nu ati dorit sa va treziti cu asemenea vesti in aceasta dimineata, insa pericolul si moartea este printre noi in mod constant si nu avem ce sa facem decat sa ne plecam in fata ei.

Oaspetii hotelului erau in mare parte cetateni straini

In momentul asediului, 125 de oaspeti si 13 angajati erau in interiorul hotelului. Omul inarmat a intrat in hotel si a inceput sa traga in oameni la intamplare si fara vreo tinta anume prin hol. In acel moment, 27 de oameni au fost confirmati morti, insa cativa dintre restul oamenilor nu au fost catalogati in nici o categorie: morti sau vii. Multi dintre oaspetii care stateau in acel hotel erau straini. Aproximativ 12 pana la 15 erau americani. Cei de la UN tineau o conferinta inauntrul hotelului in timpul atacului terorist.

Mali lupta impotriva extremistilor islamici de cativa ani buni

In luna august, niste teroristi islamici suspecti au atacat un alt hotel dintr-un mic oras numit Sévaré si au ucis in jur de 13 persoane – 5 dintre care erau voluntari ai Statelor Unite. Inca din anul 2013, o coalitie a fortelor Statelor Unite condusa de Franta a intervenit si a luptat impotriva violentei tot mai crescute din Mali. In prezent, Franta are 800 de trupe care stationeaza in Mali. Mali de Nord se afla sub controlul militantilor inca din anul 2012, atunci cand s-a produs o tentativa de atac.