brain
brain

Oamenii de stiinta au fost mereu fascinati de creierele umane. Acestea sunt elementul central ce ne permit noua oamenilor sa functionam, in modul nostru. Fiecare om actioneaza diferit in functie de o anumita situatie. Este motivul pentru care fiecare dintr noi ajunge sa dezvolte o perosnalitate proprie si un mod unic de a gandi. Nu numai atat, creierul nostru ne ajuta sa facem si actiuni total involuntare in viata de zi cu zi. Actiuni precum respiratia, aceasta este o actiune controlata de creier in mod involuntar, actiune fara de care nu am putea supravietui.

Un lucru destul de interesant in legatura cu creierul omului este acela ca acesta nu se dezvolta complet abia pana la sfarsitul adolescentei. Ne referim la calitatile sale morfologice. Materia cenusie este dezolvtata in totalitate la sfarsitul perioadei de pubertate (17-18 ani). De asemenea aceasta este perioada in care creierul isi dezvolta complet lobii frontali. Acestia sunt responsabili pentru modul in care gandim si modul nostru de a analiza o anumita situatie si cum luam anumite decizii.

Un al lucru destul de interesant este acela ca acest organ este mai activ pe timp de noapte decat pe timp de zi. Nimeni nu stie care ar fi motivul exact pentru aceasta schimbare de functionalitate. In timpul zile creierul nostru face foarte multe activitati ce necesita memorarea sau repetarea acestora. Pe timp de noapte, cand dormim, creierul incearca sa puna cap la cap toate detaliile ce au fost luate in vedere in ziua precedenta. In acest mod se creeaza memoriile si amintirile care ne raman bine impregnate in creier. De asemenea acesta este momentul in care par anumite vise. Vise care din care mai ciudate care rezulta din urma actiunii creierului de a pune totul in ordine pentru a sti de unde sa ia informatia de care are nevoie pe viitor.