alimente bune dinti

Dintii tai sunt vitali pentru traiul nostru de zi cu zi. Ne ajuta sa aratam bine, sa cucerim lumea din jur, sa mancam, dar si sa fim mai increzatori in noi. Daca vrem sa ne pastram dintii pentru a arta cat mai bine pentru cat mai mult timp, trebuie sa facem tot cu putinta pentru a-i tine departe de toate pericoelele. Este mai rau daca deja avem probleme de genul din cauze ereditare. Daca mostenim o dantura fragila si predispusa la carii si alte probleme, atunci cu atat mai mult va trebui sa avem grija de noi.

Cel mai bun lucru de a face acest lucru pentru noi si pentru zambetul nostru frumos este de a avea grija la ce mancam si ce bem. Pentru ca exista alimente bune si rele pentru talia noastra, asa exista si alimente pozitive si negative pentru dintii nostri care se doresc albi pentru cat mai mult timp. Asadar, asta inseamna ca va trebui sa renuntam la unele lucruri? Nu neaparat, dar trebuie sa le consumam cu moderatie. Oamenii inca se mai pot bucura de mancarea lor prferata, insa ar trebui sa ne ingrijim mai mult de dinti si sa nu facem din consumul de alimente inchise la culoare o rutina.

Bauturile acidulate, de exemplu, sunt destul de rele pentru sanatatea noastra integrala, dar mai ales pentru dintii tai. Au foarte mult zahar in continut si de acizi, in aceeasi masura. Asta poate duce la stricarea dintilor si la slabirea calciului acestora. Stim cu totii ca zaharul ataca si provoaca multe carii. Placa ne afecteaza dintii si gingiile, atunci cand bem sucuri acidulate si foarte dulci. De fiecare data cand aceasta bacterie intra in contact cu zaharul sau cu altceva, acidul este rezultatul care ne poate degrada dintii foarte urat. Acidul ataca dintii tai si chiar le erodeaza smaltul, cum s-ar spune.