asteptari

Cele mai mari dezamagiri din viata noastra sunt rezultatul unor asteptari care nu s-au mai indeplinit pentru a fi pe placul celorlalti. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand vine vorba de relatiile noastre si de interactiunile cu alte persoane. Daca iti vei mai tempera asteptarile fata de alte persoane, acest lucru va reduce considerabil frustrarile si suferinta care va urma, atat in viata ta cat si in viata celor de langa tine, si te va ajuta sa te concentrezi doar pe ceea ce conteaza cu adevarat.

Acest lucru inseamna ca:

Trebuie sa incetezi sa mai astepti ca prietenii tai sa fie tot timpul de acord cu ceea ce zici tu. Meriti sa fii fericit si sa traiesti o viata buna. Nu lasa ca parerile si opiniile celorlati sa stea in calea acestui lucru. Nu traiesti pe lumea asta doar ca sa asculti tot ceea ce cred cei de langa tine si nici prietenii tai nu traiesc dupa cum vrei tu. De fapt, cu cat iti vezi de deciziile tale in viata, cu atat nu vei mai avea nevoie de aprobarea celor de langa tine.

Trebuie sa indraznesti sa fii tu insuti si sa-ti urmezi intuitia, indiferent cat de infricosator sau straniu ti se poate pare. Nu te compara cu altii si nu te lasa descurajat de progresul sau de succesul lor. Urmeaza-ti propria ta cale si lupta pentru ceea ce ti-ai propus. Succesul nu inseamna bani si faima, ci consta in faptul de a-ti trai viata intr-un fel in care sa fii tu fericit cu tine.

Nu astepta ca altii sa te placa. Daca exista oameni care nu te apreciaza pe tine ca om, acest lucru nu dovedeste ca totii cred la fel despre tine. Inceteaza sa te mai subestimezi si incearca sa nu-ti mai pierzi din timp cu oameni care nu dau doi bani pe tine. Nu are importanta cat de bun esti penttru cei din jurul tau, pentru ca tot timpul se va trezi cineva care sa te critice si sa te judece. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa ignori astfel de oameni si sa continui sa mergi mai departe.