Oamenii care ofera cadouri in mod constant familiei si prietenilor, sunt mult mai fericiti fata de cei care nu obisnuiesc sa faca asta.

Gasirea unui cadou potrivit necesita putin timp de gandire si o intelegere a personalitatii si a gusturilor destinatarului.

  1. Gasirea unui cadou pentru o persoana pe care o cunosti indeajuns de bine – intocmeste o lista de interese si preferinte ale persoanei respective. Incearca sa gasesti cat mai multe lucruri sau experiente pe care acea persoana le adora. De exemplu, poti nota cateva dintre jocurile video care ii plac, filme sau chiar mancare. Va trebui sa iei in considerare si daca acea persoana este introvertita si prefera sa se bucure de aceasta experienta intr-un grup mai mic de persoane. Tine cont si de varsta acelei persoane. O persoana de 45 de ani va aprecia un altfel de cadou fata de o persoana de 16 ani. Daca aveti o relatie apropiata cu persoana aceea, puteti alege un cadou mult mai personal. Daca nu este o persoana apropiata, puteti alege un cadou util sau accesibil. Pentru angajati si parteneri este simplu: poti alege intotdeauna cosurile cadou corporate.
  2. Identifica lucrurile de care ar putea avea nevoie persoana careia ii oferiti cadoul. Ganditi-va la lucruri de care ar avea nevoie in viata de zi cu zi. Acest lucru ar putea fi aparatura electrocasnica, sau o geanta noua de laptop etc. Cauta cadouri practice.
  3. Arunca o privire in wish list-ul online al persoanelor carora doriti sa le oferiti cadoul. In acest fel puteti gasi indicii despre lucrurile pe care si le doresc si nu au apucat sa le achizitioneze.
  4. Ia in considerarea ideea de a oferi un cadou cu elemente sentimentale. Poate ai o fotografie cu voi doi, pe care stiti ca persoana careia ii dati cadoul o adora. O alta optiune este aceea de a lua lucruri care au o valoare sentimentala, cum ar fi un suvenir din prima vacanta in care ati plecat impreuna.
  5. Cadoul sub forma de experienta. De multe ori, a oferi o experienta are un impact multi mai mare, fata de atunci cand oferiti un lucru unei persoane. Aceasta experienta poate fi o cina la restaurantul preferat al persoanei, sarituri cu parasuta etc. Ganditi-va la experiente, care vor surprinde si vor incita persoana, deoarece in acest fel veti reusi sa faceti o impresie de durata.
  6. Ofera un cadou facut de tine. Cadourile facute de catre tine sunt cele mai bune cadouri, deoarece acestea sunt bine gandite si detaliate. Puteti sa abordati o multime de optiuni, de la prajituri de casa, pana la lumanari artizanale, produse de baie sau chiar piese mici de mobilier pe care le poti impacheta in cosuri de rachita de exemplu. Posibilitatile sunt infinite.