tenis

Fosta jucatoare de tenis numarul 1 mondial, Martina Hingis, isi impartaseste sfaturile legate de activitatile ei fizice pe care le intreprinde pentru a fi cat mai in forma pe terenul de tenis. Atunci cand un fost numar 1 mondial iti spune ce sa faci pentru a fi cat mai fit si sanatos, nu te mai gandesti de cateva ori si treci la actiune. Asadar, nu numai jucatoarele de tenis ca Martina Hingis work hard, play hard , ci si toti atletii si sportivii sau sportivele din toata lumea sportului.

Te-ai gandit vreodata la diversele beneficii ale practicarii de sporturi? Ai realizat vreodata importanta practicarii de sporturi ca parte din rutina zilnica? Citeste mai departe pentru a afla mai multe despre asta. A face sport este ceva care ne place multora dintre noi, nu-i asa? Chiar nu ne indoim deloc ca sportul reprezinta o activitate amuzanta si relaxanta care ne poate asigura multe beneficii pentru sanatate. A juca ceva in mod regulat  duce mai departe la mentinerea sanatatii fizice si psihice. Sporturile ajuta la inaltarea spiritului si a personalitatii noastre. Acestea sunt niste surse foarte bune atat pentru antrenamentul fizic, cat si pentru distractia si amuzamentul nostru.

Asadar, cum ne ajuta mai exact sportul practicat in mod regulat? Beneficiile fizice tin de cresterea puterii si a rezistentei, formarea unui corp mai musculos si mai bine intretinut, dar si mai agil si flexibil. Sportul ajuta la arderea de calorii si topesc kilogramele in plus. De asemenea, ofera corpului un exercitiu foarte bun. Printre beneficiile psihologice se numara si incurajarea unor stari de mai bine, ajuta la construirea aptitudinilor de planificare si analitice si la cresterea concentrarii. Sportul creste increderea in noi. De asemenea, ne ajuta la construirea abilitatilor de lider si de lucru in echipa.

In mare, sportul ajuta la dobandirea integrarii sociale, duce la dezvoltarea personala, creaza oportunitati de angajare printre altele, dar si sporeste industria turismului si a fitnessului.