case amanet

In zilele noastre este destul de greu sa ne descurcam cu banii. O simt si cei tineri, cei de varsta a doua si  mai toti cei din clasa muncitoare sau nu. Pana la urma, indiferent de venituri parca banii nu ajung niciodata, asadar se intampla destul de des sa ramai in pana de bani, daca e sa vorbim pe stil modern. Noroc ca exista si case amanet sau alte si alte optiuni la nevoie. Exista si prieteni, nu-i asa, caci la nevoie ii testezi si de ce nu chiar ii si triezi. Dar eu nu m-as baza tocmai pe asta. 

Top sfaturi sa faci rost de bani

Sunt destul de frecvente cazurile celor care cauta bani cu imprumut spre exemplu. Poate ca nu iti doresti sa faci asta fata de prieteni asa ca iata un top al optiunilor tale in astfel de situatii:

  • O casa amanet. Desigur ca nu toate par sa fie pentru nevoile tale si asta pentru ca depinde de ce anume poti amaneta. Mai nou, sunt si cele care ofera amanetarea unor bunuri extinse: de la autoturisme la bijuterii din metale pretioase, de la ceasuri la opere de arta. Suna ideal mai ales cand e vorba de sume foarte mari. Nu te mai incurci in detalii cu vreo institutie bancara, ai imprumutul rapid si totul e gata. Suna ideal, acum mai ramane sa ai si optiunea unor astfel de bunuri; clasicele obiecte amanetate sunt bijuteriile din aur, argint, dar iata ca in disperarea banilor ai sansa sa iti umpli buzunarul cu cash si prin amanetarea altor chestii. 
  • Un imprumut firesc de la parinti. Sa fim sinceri, nu te prea poti baza pe ideea de imprumut de la prieteni. Pentru ca de cele mai multe ori, sa amesteci lucrurile inseamna si un risc de a strica prietenia. Dar parintii sunt o alta categorie. Stiu, nu suna bine si poate fi chiar frustrant, dar cel putin parintii nu te vor barfi prin cercurile de amici. 
  • Ai putea sa vinzi ceva din bunurile tale. Spre deosebire de partea cu amanetul, cand chiar iti poti recupera bunurile, deci practic faci un imprumut pe termen scurt, sa vinzi inseamna sa optezi pentru calea scurta. Adica stii sigur ca te descotorosesti de un bun, dar castigi o suma de bani, sperand sa fie cat de cat aproape de investitia initiala. Aici ar trebui sa se includa bunuri de care te poti lipsi, poate haine care nu iti mai vin sau plac, lucruri ce doresti sa le inlocuiesti in curand: un tv, un telefon etc. 
  • Un part time job sau ceva ocazional. Poti sa faci rost de bani in timp util daca ai putina inspiratie, la propriu si la figurat. Spre exemplu poti fi un free lancer bloger. Esti platit la articol si munca de acest gen nu ar trebui sa iti ocupe prea mult timp

Desigur ca o mai buna gestionare a veniturilor inseamna un mare plus. Educatia financiara este cea care de altfel face si marea diferenta. Insa cand situatia urgenta o cere ai de unde alege.