jante auto

Si masina ta scoate niste zgomote ciudate si amuzante atunci cand o conduci? Exista posibilitatea ca rulmentii de la roti sa trebuiasca sa fie inlocuiti de indata. De ce nu ai dori mai degraba sa inveti cum sa ii inlocuiesti in loc de a da o gramada de bani pe service-ul pentru masina? Rulmentii de jante auto sunt niste piese de masina foarte importante.

Nu numai ca aceste parti auto sustin rotatia usoara a rotilor masinii, dar de asemenea acestea sprijina si greutatea vehiculului, care este distribuita in mod egal intre rulmentii partii din fata si a celei din spate. De asemenea, acesti rulmenti se pot uza de la prea mult circulat si din cauza faptului ca pot exista acumulari de mudrdarie sau scurgerea sigiliilor de ulei. Asadar, este foarte important sa verificam mereu, sa intretinem si sa schimbam rulmentii jantelor auto.

Cel mai potrivit moment in care poti face aceste lucruri si a inlocui aceste parti ale masinii tale este exact atunci cand automobilul tau incepe sa scoata niste sunete zgomotoase atunci cand accelerezi iar frictiunea dintre rulmentii rotii este foarte perceptibila. In asemenea cazuri, ar trebui sa tragi masina pe o parte si sa te apuci de treaba.

A cunoaste baze de mecanica si de reparare a masinii este foarte util atat pentru soferii femei, cat si pentru soferii barbati. Poti evita a cheltui foarte multi bani, daca vei sti cum sa faci tu aceste lucruri de unul singur. Un asemenea caz ar putea consta si in schimbarea rulmentilor rotilor masinii tale. Foloseste un cric pentru a sprijini greutatea masinii. Verifica daca se produc zgomote ciudate la mers prin apasarea pedalei. Inlocuirea rulmentilor este necesara chiar si in cazul in care roata este instabila. Indeparteaza cauciucul de la roata in cauza.

In primul rand, trebuie indepartat etrierul si prins deoparte cu un cablu. Apoi vine randul capacului de praf, care poate fi indepartat folosind fie o surubelnita, o dalta sau un ciocan, insa trebuie sa fii subtil si sa umbli cu grija. Stiftul nu ar mai trebui folosit niciodata, asadar va trebui sa il arunci odata ce il vei prelua de pe ax. Treci mai departe si scoate si axul si saiba. Rulmentul rotii din exterior va putea fi acum indepartat, urmat de indepartarea ansamblului de huburi de pe tambur.

Acum apuca-te de indepartarea rulmentului rotii exterioare din acest ansamblu. Cu ajutorul unei prese, retrage vechiul rulment. Inainte de a reinstala noi rulmenti la roata in cauza, ansamblul de huburi va trebui sa fie curatat foarte bine cu o solutie de curatare, pentru a se scapa de murdarie si de grasimea acumulata acolo. Acum esti gata sa inlocuiesti rulmentii la rotile masinii.