singuratatea

De ce singuratatea nu ne da pace cateodata sau de ce alegem noi cu buna stiinta sa ne retragem doar intr-o lume a noastra? Pentru ca uneori ne temem de cei din jur, pentru ca alege sa nu mai suferim, odata ce am fost deja raniti sau pentru ca dorim sa ne simti mai bine de unii singuri, fara a avea nevoie de oameni in jurul nostru. Nu este deloc bine a ne izola cu totul pentru ca riscam sa ne simtim si mai rau dupa aceea.

Dar de ce facem aceste lucruri si ce anume ar trebui sa nu mai facem epntru binele nostru si al celor dragi noua?

  • Traim mereu inconjurati de fric si de temeri. Este mult mai simplu sa stam mereu cu frica in san, decat a incerca sa o batem si sa scapam de ea. Dar, aceasta nu ar trebui sa fie o lupta. Ar trebui sa avem curaj sa infruntam si bunele si relele, mai ales avand pe cineva alaturi. Mereu este mai usor asa. Pentru ca, daca nu ne-am mai teme, am iesi din vizuinile noastre, si am trai ca oamenii normali, inconjurati de alti oameni.
  • Nu suportam critica. Este adevarat, criticile sunt de obicei negative si ne fac sa ne simti, foarte rau, insa daca am sti unde sa privim atunci cand ne sunt aduse si daca am invata din ele ca sunt constructive, atunci tot raul spre bine. Dar, noi, de cele mai multe ori alegem s ne ascundem de ceicare ne-au criticat de teama de a nu primi alte pareri negative la rand. Trebuie, totusi,s a avem din nou curaj si sa infruntam parerile altora, si bune si rele, pentru a trai in felul nostru.
  • Nu mai pastram legatura cu oamenii din jur. Normal ca aungi sa te izolezi daca nu mai suni, nu mai dai un mesaj si nu te mai vezi cu o persoana cu lunile. Adica se intampla sa mai fii plecat si sa nu ai cum, dar o solutie exista in orice caz.