In caz ca locuiesti la caza sau in zone in care nu sunt conectate la canalizare, cel mai important obiect care trebuie sal ai in casa este hodroforul. Datorita lui vei alimenta casa ta cu apa curenta , care o folosesti atat la spalare si treburi casnice cat si in gradina. Pana de curand eu nu stiam ce este un hidrifor si ce face el, dar am aflat ca este o sursa de alimentare cu apa pentru uzul casnic din casa, gradinarit. E foaste efficient si economic, deasemenea este rezistent si la coroziune. Dipune de pompa de inox si apa este pompata la orice presiune doriti.

Ne potem da seama daca hidroforul functioneaza corect dupa perioadele de pornire si oprire. Atunci cand pompa hidroforului porneste, ea trebuie sa functioneze timp indelungat. Daca porneste pentru o perioada scurta, dupa care se opreste si reporneste iar, de mai multe ori intr-un timp scurt, inseamna ca hidroforul are o defectiune. In acest caz, perna de aer este defectiunea aparatului. In vasul hdroforului se afla o „perna de aer”, care pierde din presiune si nu mai functioneaza corect pompa.

Pentru ca hidroforul sa functioneze correct, trebuie sa refaci presiunea in perna de aer. Pentru asta trebuie sa scoti hidroforul din prinza, sa inchizi robinetul de intrare, sa dai drumul la apa in casa si sa golesti intalatia, pana cand ceasul de presiune indica zero. Tot odata, trebuie sa inchizi circuitul de la pompa din casa. Cu o pompa de umflat roti, aduci presiunea la valoarea de 1.6 atmosfere, din lateralul vasului unde se afla un capacel cu un vintil. Bagi apoi hidroforul in priza, deschizi circuitele, iar hidroforul trebuie sa functioneze corect.

Trenuie sa stim sa alegem marimea hidroforului dupa necessitate, in functie de numarul de consumatori, frecventa consumului si numarul de bai. Hodroforum porneste sunt mai rar atunci cand rezervorul este mai mare. Cand rezervorul este mic, hidroforul porneste la cel mai mic consum de apa. Hidroforul porneste de obicei atunci cand rezervorul este jumate gol.