steffi graf

Dintre toate jucatoarele de tenis ale lumii si ale timpurilor, Martina Navratilova, un fost numarul 1 mondial in tenisul la simplu de la femei a fost caracterizata de Billie Jean King drept cea mai buna jucatoare de tenis din intreaga lume la single, dublu, cat si la dublu mixt.

Martina Navratilova

A fost numita ce-a dea doua cea mai buna jucatoare de tenis  a secolului 20 in cadrul „The greatest Tennis Matches of the Twentieth Century”, o carte scrisa de Steve Flink. Revistele de tenis au numit-o de asemenea cea mai buna jucatoare din toata lumea. Aceasta  a castigat 18 titluri de Grand Slam la simplu, 31 de titluri de Grand Slam la dublu si 10 titluri de Grand Slam la dublu mix.

Incepandu-si cariera cu primul ei antrenor si tata vitreg Miroslav Navratil , aceasta este faimoasa pentru aptitudinile ei superbe de reluare amingii din zbor. Aceasta a castigat primul ei Grand Slam la single la Wimbledon, batand-o pe Evert in anul 1978. In anul 1985, aceasta a lansat de asemenea o autobiografie intitulata Martina.

Steffi Graf

Stefanie Maria Graf, cunoscuta mai popular sub numele de Steffi, este o fosta campioana numarul 1 la single feminin in tenis si provine din Germania. Aceasta a fost cea care a castigat 22 de titluri de Grand Slam  inca de la inceputul erei open si da, mai multe decat orice alta jucatoare a tuturor timpurilor. In decembrie, anul 1999, panoul Slims Championships la Madison Square Garden a numit-o pe Graf cea mai grozava jucatoare de tenis a secolului 20. Aceasta  a castigat de asemenea  Medalia Olimpica de Aur in anul 1988 si a fost numita jucatoare de tenis nr 1 ede catre Asociatia de Tenis pentru Femei, pentru un timp record de 377 de saptamani la rand.

Tatal jucatoarei, Peter Graf a invatat-o bazele in tenis, la varsta de 3 ani. Curand a invatat jocul si a jucat in primul sau tuneu la varsta de 5 ani.