Exista foarte multe persoane care sufera de diabet si incearca sa faca tot posibilul pentru a scapa de aceasta problema. In timp ce unii se chinuie sa previna aceasta boala cu diferite medicamente nefolositoare, altii apeleaza la prevenirea diabetului zaharat cu multivitamine Fabio.

Diabetul zaharat este o boala care se caracterizeaza prin nivele ridicate ale glucozei in sange, fiind urmare a momentului in care pancreasul nu produce o cantitate suficienta de insulina sau a momentului in care aceasta este utilizata in mod ineficient de catre organism.

Diabetul zaharat de tip 1 apare in general in cazul copiilor si al tinerilor deoarece pancreasul nu produce suficienta insulina sau nu produce deloc. Pentru reglarea de glicemie pacientii au nevoie de injectii zilnice, incepand de la depistarea bolii pentru a supravietui. In unele dintre aceste cazuri se recomanda multivitamine pentru reglarea glicemiei.

Diabetul zaharat de tip 2 este forma cea mai des intalnita de boala, apare frecvent la adulti, frecvent obezi, pentru care initial schimbarea stilului de viata si regimului alimentar poate fi, o vreme, suficient pentru controlul adecvat al valorilor glicemice. Deoarece diabetul zaharat de tip 2 este o boala cronica evolutiva, in timp, devine necesar un tratament medicamentos, iar in stadii mai avansate, chiar si insulina. Este demn de mentionat ca pentru fiecare pacient  diagnosticat cu diabet de tip 2 exista alti doi pacienti care inca nu stiu ca sufera de aceasta boala. In stadiul initial, ce poate dura cativa ani, boala nu se manifesta prin nici un simptom. Doar masurarea valorilor glicemice poate pune, in acest stadiu, diagnosticul.

Simptomele diabetului zaharat de tip 2 se manifesta prin uscarea gurii, sete intensa, urinare frecventa, scadere in greutate, tulburari de vedere, dar aceste simptome apar la valori de glicemie foarte mari, 250-300 mg/dl. Complicatiile bolii duc – anual – la decesul a 3,2 milioane de oameni pe intregul glob fiind, in acelasi timp, una din principalele cauze de handicap din lume. Dintre complicatiile cronice al diabetului zaharat netratat corespunzator mentionam retinopatia diabetica, ce poate conduce in final la orbire, neuropatia diabetica si afectarile vasculare datorate diabetului ce duc in final la amputatii de membre inferioare, infarct miocardic, accident vascular cerebral, sau nefropatia diabetica, a carei evolutie merge catre insuficienta renala cronica si dializa.

Exista foarte multe persoane care apeleaza la multivitamine pentru reglarea glicemiei de la Favio. Aceste multivitamine ajuta la reglarea de glicemie din organism. Le puteti gasi si pe pagina de facebook Favio.