Procesul de fotosinteza joaca un rol foarte important atat in sanatatea pestilor cat si in dezvoltarea plantelor din acvariu. Pentru o dezvoltare echilibrata a plantelor este nevoie de saruri minerale, dioxid de carbon si lumina. Dioxidul de carbon are un rol benefic pentru plantele de acvariu. Prin urmare, pentru dezvoltarea plantelor si pesti sanatosi, nivelul de dioxid de carbon trebuie sa fie crescut in mod artificial.

Pentru a avea loc procesul de fotosinteza, plantele au nevoie de circa 5mg/l dioxid de carbon. Valorile optime sunt cuprinse intre 10 – 20 mg/l iar cele daunatoare sunt peste 25 – 30 mg/l. Foarte multe persoane care nu cunosc detalii despre acvaristica , sunt tentate sa adauge bicarbonat de sodiu sau alte substante pentru a creste concentratia de dioxid de carbon ceea ce nu este indicat. Pe langa faptul ca va creste KH-ul, va creste si pH-ul apei in timp ce concentratia de dioxid de carbon va ramane aceeasi.

In cazul in care acvariul prezinta urmatorii factori, atunci necesita un aport suplimentar de CO2:

–          plantele se atrofiaza sau mor

–          pe sticla acvariului se depune calciu

–          lipsa de microelemente si saruri

–          dezvoltare masiva a algelor

De asemenea, marimea, accesoriile si forma acvariului influenteaza necesarul de CO2. Acvariile de dimensiuni mari, cele care au un raport mare intre suprafata si volum, au multe plante sau filtre cu schimb mare de apa, necesita un volum mare de CO2.

Acvariile de dimensiuni mici si cele care au putine plante sau nu sunt prevazute cu aerisire suplimentara, au nevoie de un volum mai mic de dioxid de carbon.

Prin urmare, in magazinul nostru online gasiti tot ceea ce tine de acvaristica, incepand de hrana pentru pesti pana la acvarii, echipamente si accesorii. Asadar, indiferent de problema pe care o intampinati, noi suntem aici pentru a va oferi cea mai buna solutie. Pe langa faptul ca aveti la dispozitie materialele necesare pentru a obtine un acvariu deosebit, pe site-ul nostru gasiti si informatii despre amenajarea si intretinerea unui acvariu. De asemenea, tot de aici puteti comanda online produse din categoria jucarii pentru copii, ceasuri cu cuc, anvelope, electronice si electrocasnice, tablete, telefoane mobile si accesorii, periferice, fashion, parafarmaceutice, aparate pentru sport si fitness  si produse pentru casa si gradina.

Va asteptam in magazinul nostru online cu preturi accesibile oricarui client.