Manipularea emotionala face parte din fiecare dintre noi. Se intampla de foarte multe ori sa fim manipulati din punct de vedere emotional si nici macar sa nu ne dam seama de aceste lucruri. Totusi, acest tip de manipulare nu ne va aduce niciodata  intr-o directie potrivita, asa ca trebuie sa gasim cele mai bune metode pentru a o evita. Iata care sunt aceste metode:

  • In primul rand nu are rost sa fim niciodata sinceri cu un manipulator emotional. Daca simti ca esti manipulat din punct de vedere emotional, va trebui sa te feresti pe cat posibil de persoana care face acest lucru. Manipulatorul emotional este gata sa iti rastalmaceasca mereu vorbele si sa deschida discutii nepotrivite cu alti oameni. Asadar, in momentul in care esti manipulat emotional va trebui sa faci tot posibilul pentru a evita o discutie cu aceasta persoana, indiferent cat de bine intentionat esti tu. Doar asa vei reusi sa te aperi in primul rand pe tine.
  • Va trebui sa ai incredere in intuitia ta si in simturile tale pentru a evita contactul cu aceste persoana. Din momentul in care ai aproape un manipulator sentimental te vei trezi ca aceasta persoana se baga tocmai acolo unde nu trebuie.
  • Apoi, trebuie sa stii manipulatorii emotionali vor fi intotdeauna gata sa iti acorde ajutorul in mod voluntar, tocmai atunci cand nici nu ai nevoie de el. Indiferent cat de mult ai tinde sa crezi ca persoana aceasta te poate ajuta, trebuie sa stii ca lucrurile nu sunt deloc asa. Aceasta persoana se va oferi sa te ajute chiar daca nu are tragere de inima sa faca acest lucru, asa ca va trebui sa te feresti pe cat posibil de marele „ajutor” pe care pretinde ca ti-l va da.