Cea mai grea parte a vieti este atunci cand incepi sa imbatranesti. Asta este pana la urma face parte din etapele vieti unde ajunge cu toti pana la un moment dat. Cu toate ca atunci cand imbatranesti ai timp sa faci ce vrei si sa ai grija de tine tot este o povara pe care trebuie sa o porti. Aceasta este faptul ca odata cu inaintarea in varsta corpul tau incepe sa se resimte si sa ai parte din ce in ce mai mult de neplacerile si de durerile bolilor.

Asta am observant si la bunicii mei care in tineretile lor erau foarte sportive si faceau foarte multa miscare. Atunci la momentul acela nu simteau durerea atat de mult cum o simt acum. In plus si vederea incepe sa iti fie afectata si cei mai multi sunt nevoiti sa poarte ochelari de vedere.

Bunicul meu in tineretile lui nu a suferit de nici o boala si nu a avut probleme cu vederea insa acum parca toate s-au napustit asupra lui. Asta spune si el care era invatat sa fie mereu in miscare si sa isi rezolve singur problemele. Acum nu ii place ca inceput sa fie dependent de cineva si mereu trebuie sa fie cineva langa el. Nici vederea nu il ajuta acum si am zis sa ii cumpar niste ochelari de vedere barbati de la o clinica de oftamologie renumita pe care o stiu si de care mi-a spus si el. Cu ajutorul lor macar acum vede sa citeasca bine si nu mai este nevoit nimeni sa ii citeasca subtitrarea de la filme. Ii plac foarte mult si se uita zilnic la ele si nu vreau sa fiu rea dar am facut acest pas si din cauza ca mereu ma punea sa ii citesc. Nu ca nu as fi vrut sa il ajut dar el este destul de insisteant si pana la urma am si eu nevoie de timp si pentru mine si cum el vroia sa stau aproape non stop cu el, acest lucru nu era posibil.

Relatia mea cu bunicul meu fost intotdeauna una foarte buna fie ea cu rele si cu bune, cum cred ca sunt si celelate relatii pe care le au nepotii cu bunici lor. Nici nu vreau sa stau sa ma gandesc cum o sa fie atunci cand el o sa se prapadeasca, cine o sa ma mai sacaie si o sa ma mai enerveze. Aceasta perioada o sa vina dar pana atunci vreau sa ma distrez si sa profit la maxim de timpul ramas impreuna. Promit ca de acum inainte o sa ma decid poate mai mult decat o faceam inainte bunicului si nu o sa ma mai enervez niciodata cand acesta o sa imi ceara cate ceva.