stiinta

Atunci cand ai de-a face cu fapte stiintifice neclare, nu exista cale mai buna de a calma audienta nestiutoare, dar sceptica, decat a le explica linistit nu numai ca acele lucruri sunt adevarate, dar ca este vorba despre stiinta oricum. Pana la urma, stiinta, poate ierta o multime de pacate care s-au tot facut de-a lungul timpului. Cateodata, aceste lucruri chiar functioneaza.

Papilele tale gustative chiar rezista doar o saptamana sau doua inainte de a fi date la o parte de noile papile gustative. Orezul are mai multe aspecte genetice decat o fiinta umana. Lemingii chiar au tendinte sinucigase. Asta este stiinta, oameni buni. Si totusi, nu este bine sa ne pripim, pentru ca unele dintre faptele stiintifice pe care tocmai le-am auzit, sunt de fapt niste prostii si niste adevaruri false.

Rozatoarele despre care tocmai vorbeam sunt ca toate celelalte animale, apar pe pamant, migreaza si apoi se despart. Montajul Disney despre mortile acestor animale a fost total fals si regizat. Normal ca nu fiecare dintre faptele stiintifice din aceasta lume sunt false sau create pe platourile de filmare, dar este bine sa stim sa facem diferenta.

  • Injectiile importiva grupei chiar iti ofera o raceala usoara. Da, normal ca bratul tau se va simti putin dureros dupa ce ti-an fost facuta o asemenea injectie, insa nu ai luat acea gripa sau virus de la injectie. Nimic nu poate enerva mai tare lumea medicala, decat a sta si a explica fiecarui pacient in parte, ca gripa nu vine din injectiile antivirus si ca nu trebuie sa te feresti de aceste injectii din aceasta cauza.
  • Teoria Bing Bang explica exact de unde a aparut Universul. Ai auzit vreodata ceva de genul: Din nimic, s-a creat deodata o explozie de mari dimensiuni si deodata a aparut lumea in care traim? Poate ca da. Din nefericire, nu asta descrie de fapt marele Bing Bang. Mai degraba, incerca sa explice expansiunea universului. Nu spune exact cum a ajuns universul sa fie cum este, ci mai degraba ce a facut acesta ca sa se creeze.