fotograf

fotografCa fotograf la inceput de drum, ar trebui sa-ti alegi cu grija stilul si formatul fotografiilor pe care vei avea de gand sa le preiei. Trebuie sa inchiriezi un spatiu potrivit pentru studioul tau de fotografie, asta daca alegi sa iti deschizi propriul studio de fotografie.

Cumpara niste echipament de calitate si nou pentru a nu avea parte de probleme mai incolo. Alege cele mai potrivite lentile, dar si obiective. Promoveaza-ti portofoliul de poze daca ai asa ceva pentru inceput, daca nu vezi cum ai putea sa faci sa iti creezi un portofoliu cu creatiile tale. Ai putea sa incluzi acolo poze profesioniste facute de tine in practica, la diferite evenimente, pentru anumiti clienti si prieteni, dar si pozele tale de test.

Unii fotografi la inceput de drum aleg sa isi gaseasca niste modele si sa le fotografieze in mai multe cadre pentru a-si forma mai multe serii de fotografii pentru a le arata clientilor. De asemenea, in cazul fotografiei de nunta, un fotograf la inceput de drum se va oferi sa se ocupe de preluarea de poze la nunti la un pret mai mic pentru a-si forma portofoliu si pentru a-si testa echipamentul.

De asemenea se intampla si in cazul fotografiei portret sau pentru alte evenimente si cui nu i-ar putea conveni. Niste poze bune tot vei avea ca si client iar fotograful va avea ce sa introduca in mod profesionist in portofoliu. Mai apoi, dupa ce vor veni clientii mari, vor aparea si mai multe poze iar portofoliul se va extinde si va fi mult mai profesionist.

Daca ai pe cineva care se pricepe la publicitate sau le are cu programele de editare, i-ai putea cere sa iti promoveze afacerea in mediul online si chiar sa-ti creeze un site web, daca se pricepe la crearea de site web. Ai putea scrie de asemenea si pe blogul personal, pe pagina ta de Facebook sau de Instagram despre lucrarile si serviciile tale ca fotograf pentru evenimente.