afaceri

Afacerile care depasit cu succes problematicile financiare si de piata recente au facut asta datorita faptului ca au ramas la cateva principii de baza ale administrarii moderne de afaceri. In timp ce planul tau de business, afacerea ta, baza de date cu clienti si angajatii se vor schimba toate odata cu timpul, anumite atribute esentiale ale identitatii afacerii tale ar trebui sa ramana strict pe pozitii.

Acestea se refera la fundamentele afacerilor moderne pe care inca le vei intelege odata ce vei intra intr-o scoala de afaceri dupa ce ai dat cu succes examenele dinainte. Ar trebui sa fii, de asemenea, atent in asigurarea ca organizatia ta nu se va departa prea tare de aceste principii. A invata sa adaptezi la schimbare orice business in timp ce tii si evidenta acestor trasaturi principale, poate constitui o provocare formidabila, asadar ajuta foarte mult verbalizarea lor.

Valorificarea creatiei

Gandeste-te la primul dolar pe care l-a incasat afacerea ta de la un client. Acei bani au venit in schimbul unui serviciu sau a unui produs cu valoare pe care l-ai oferit catre un anumit om. Cu cat mai sus creste afacerea ta, cu atat mai simplu va fi sa uiti ca viabilitatea este legata de valoarea pe care o creezi.

Odata ce ai multiple surse furnizoare de venituri, contracte pe termen lung si recunoastere a brandului la nivel international sau macar national, poate deveni foarte usor sa uiti ca tot succesul afacerii tale inca are la baza valoarea produselor pe care le oferi, ceva ce ramane la latitudinea clientului de apreciat.

Prea multi oameni uita de acest principiu, in timp ce se uita la afacerile ca fiind de sine statatoare, fara nici un ajutor din afara, si la clienti ca la niste vaci de muls, al caror scop este sa ofere bani fara nici o retinere. Produsele pe care le vinzi nu pot fi vazute ca un premiu de consolare pentru fondarea afacerii tale!