masini autonome

Cursa de a aduce masini autonome in lume abia este la inceput, insa este o lupta ce se da in randul oamenilor de toate varstele. Competitia este acerba, secreta si e doar pentru elita. Aceasta face ca Apple sa se intoarca impotriva Google, care la randul sau devine si mai dusmanos cu Tesla: toti titanii din Sillicon Valley, isi doresc sa fie venerati din acest punct de vedere.

Deoarece acesti giganti din industria tehnologica inca se afla in stare incipienta in ceea ce priveste industria automobilelor, producatorii mondiali sunt fortati sa regandeasca dramatic ceea ce inseamna construirea unui vehicul pentru prima data intr-un secol. Aspecte ale acestei dezvoltari scot in evidenta cateva momente de varf care au avut loc de-a lungul istoriei tehnologiei: constructia de cai ferate, lumina electrica, nasterea automobilelor, inceputurile aviatiei etc.

Avantajele masinilor autonome

Masinile autonome promit de a crea un nou tipar de petrecere a timpului liber, din moment ce ofera pasagerilor mai mult timp suplimentar pentru a citi, de exemplu, a scrie un e-mail, a tricota, a canta la un instrument, a bea o bere, a dormi, precum si alte activitati. Astfel, oamenii care nu sunt capabili sa conduca din cauza unui handicap, ar putea sa cunoasca un nou nivel de independenta si liberate. In aceasta utopie a mobilitatii imaginate, dronele vor reusi sa livreze pachete oriunde in lume iar oamenii nu vor mai fi nevoiti sa ocoleasca intreg orasul pentru a gasi un loc de parcare.

Daca masinile autonome se dovedesc sa se ridice la nivelul promisiunilor lor, acestea vor reusi sa salveze milioane de vieti de-a lungul a catorva decenii, sa distruga sau sa creeze noi industrii, si nu in cele din urma: sa creeze o relatie si mai puternica intre om, timp si spatiu. Din aceasta cauza, toate companiile tehnologice de la ora actuala se lupta sa construiasca masina autonoma care sa raspunda la toate aceste cerinte.