calatorie

Atunci cand ai de gand sa o iei la drum cu copilul mic dupa tine, este cazul sa stii anumite lucruri care te vor ajuta sa ai parte de experienta vietii tale si sa nu regreti ca ai luat o asemenea decizie. Pana si cel mai zgomotos si jucaus copil trebuie sa aiba parte de putin timp in care sa fie linistit si sa sa se odihneasca. Pentru ca sunt mai mici, copiii pot sa oboseasca mult mai repede decat orice adult.

A-ti pune copilul energic de doi ani la somn intr-o calatorie provocatoare cu avionul sau cu trenul poate fi destul de dificil decat ai fi crezut tu vreodata. Inainte de a le cere sa doarma pur si simplu ca sa nu fie nervosi si obositi atunci cand vor ajunge la casa bunicii sau in vizita la nasii de botez de peste hotare, poate sa nu fie cea mai buna strategie. Cei mici nu prea asculta de nimeni, nici macar de parintii lor, mai ales atunci cand vine vorba despre a dormi.

Poti crea un mediu relaxant si placut, daca se poate, si poti incuraja momente de liniste si de pace pentru juniori prin folosirea unor surse de muzica linistitoare. De asemenea, a-ti putea canta impreuna un cantec de leagan frumos si emotionant, care il poate adormi de indata, a-ti putea citi o carte impreuna. In aceeasi maniera si cu acelasi scop sunt indicate si jocurile sau imbratisarile date jucariei din plus preferate a copilului sau prin povestirea unei intamplari frumoase pe un ton cald acestuia.

Redu din toate provocarile calatoriei alaturi de copilul mic prin planuirea adecvata din timp. Impacheteaza doar lucrurile si jucariile de care are absoluta nevoie, asigurandu-te ca alegi ceea ce este cu adevarat esential pentru calatoria in cauza. Creeaza cateva jocuri pe tot timpul drumului pentru a mai trece timpul si fii pregatit/a pentru unele activitati mai linistite pentru calmarea copilului astfel incat sa adoarma mai repede.