calatorie copil

A calatori peste mari si tari cu un bebe nu trebuie sa fie foarte dificil. Este normal sa te astepti la cateva scene din partea lui pentru ca este mic si se poate sa nu aiba atata rabdare, insa trebuie sa stii ca este si frumos sa calatoresti alaturi de cel mic. Cu putina planificare facuta in prealabil si cu putina ingeniozitate, a-l lua pe cel mic dupa tine in masina, in autobuz, in tren sau chiar cu avionul poate fi o experienta destul de placuta.

Ca cineva care a mai calatorit cu copii mici, iti spun ca este foarte interesant de descoperit lumea avand alaturi juniori. Acestia sunt curiosi, amuzanti si extrem de entuziasti legat de tot ceea ce este nou. Acest ghid te poate ajuta sa te bucuri si tu si el de calatoria vietii voastre.

  • Fa bagajele si pune si jucaria preferata a copilului tau. Cu toate ca poate sa para tentant sa ii iei intreaga cutie de jucarii, aceasta strategie te va ingreuna foarte mult. Decat daca nu te muti cu totul, ia la tine doar jucaria sa preferata. Imagineaza-ti ca alergi printr-un aeroport aglomerat cu copilul in brate si ca mai trebuie sa cari dupa tine si vreo doua bagaje grele si pline ochi. Idei simple si de efect pentru jucariile care pot fi luate pentru copil includ table interactive cu texturi diferite si cu forme care ies in relief. Lucruri de transportat jucariile cum ar fi masinute sau avioane care imita modul in care calatoriti voi. Carti de colorat sau caiete si creioane diverse. Animale de plus sau papusi.
  • Ia in considerare si activitati amuzante ca jocurile alaturi de cel mic. Fa-ti calatoria cat mai distractiva si relaxanta prin jucarea a unor varietati de jocuri in drumul spre destinatie. Acesta nu numai ca il vor invata diferite lucruri, il vor amuza si in cele din urma il vor obosi, fiind mult mai linistit pe tot parcursul drumului. Poti juca cu copilul tau mic jocuri de denumire a culorii masinilor pe care le vedeti pe strada. De asemenea, si jocurile cu numarat pot fi la fel de educative, dar si jocurile ce impun miscarea membrelor.