jucarii smart

Stiinta nebuneasca de divizia X a Google care are legatura cu inventarea unor jucarii smart care sa interactioneze cu copiii este cea mai nebuneasca de pana acum. De alte dispozitive smart am mai auzit pana acum, insa jucariile smart sunt un first si destul de bizare ca sa spunem. In raspuns catre copiii care isi doreau mai mult, aceste dispozitive antropomorfice isi pot dobandi nasterea in sursa interactiunii sociale, apoi pot interpreta diferite comenzi (prin intermediul unor servere) si le pot indexa si trimite catre dispozitivul media de control.

De aici si pana la a exprima curiozitatea, a-si indoi capurile, a se mustaci sau a-si scarpina urechea sau bratul nu mai este mult. De asemenea, s-a mai spus ca jucariile smart ar trebui sa fie atat de dragute incat copiii mici sa le descopere si sa le considere a fi atractive. Deasupra faptului ca pot interactiona cu copiii mici, aceste jucarii ar putea fi utilizate pentru controlul unor alte dispozitive media cum ar fi TV-ul, DVD playerele si alte dispozitive smart de acasa cum ar fi termostatele.

Adica, jucariile smart vor putea inlocui sau reprezenta chiar niste mici robotei manevrabili prin casa in scopuri de manevrare ale lucrurilor. Tot ceea ce ar fi putut parea o idee buna atunci cand aceata inventie  a fost patentata in anul 2012, insa s-au schimbat multe de atunci si pana in ziua de azi.

Big Brother Watch a spus catre BBC ca problematica legata de intimitate este clara atunci cand aceste dispozitive au si capacitatea de a inregistra conversatii si a tine un jurnal al activitatilor mai ales atunci cand aceste jucarii sunt folosite de cei mici. Avocatul care a reperat acest brevet-jucariile smart- a mentionat chiar si mai succint  ca aceasta idee ciudata si bizara tine de lumea horror. Normal ca pe de cealalta parte, Google ar putea sa sustina ca acest dispozitiv nu este deloc ciudat si bizar  pentru ca s-ar limita doar la acecsul serverelor la comenzile sale vocale, care inregistreaza prin „OK Google” oricum.