tensiometru
tensiometru
tensiometru

Atunci cand tensiunea arteriala este prea mare, incepe sa se produca daune vaselor de sange, inimii, dar si rinichilor. Acest lucru poate duce la infarct, afectiuni renale, accidente vasculare, dar si alte probleme. Insa daca nu iti masori tensiunea arteriala cu un aparat de tensiune (tensiometru), nu vei sti cand hipertensiunea apare pentru ca de cele mai multe ori, nu prea apar simptome in aceste cazuri.

Un aparat tensiune pentru acasa face mai simplu acest proces si te ajuta foarte mult sa-ti tii tensiunea arteriala sub control si sa-i urmaresti evolutia sau involutia. Iti poti masura tensiunea de mai multe ori pe zi si in diferite locuri (oriunde te-ai afla, fie ca acasa sau la locul de munca).

Verificarea si luarea tensiunii arteriale acasa la tine cu ajutorul unor aparate de luat tensiunea (tensiometre) te poate ajuta sa colaborezi cu doctorul tau de familie in diagnosticarea si administrarea tensiunii arteriale crescute. Insa, a face acest lucru acasa nu inlocuieste controalele pe care trebuie sa le faci periodic si la clinica.

Un tensiometru este un mic dispozitiv care vine purtat in timpul zilei atunci cand ai nevoie sa-ti faci o verificare a starii tale de sanatate. Acest dispozitiv iti masoara in mod automat tensiunea in timp ce iti efectuezi treburile zilnice prin casa. Dispozitivul acesta masoara si analizeaza masurile tensiunii arteriale, care sunt inregistrate pe loc si iti ofera exact o statistica a felului in care te simti si a circulatiei sangvine in tot corpul. Hipertensiunea poate fi depistata de indata si poti fi salvat cu ajutorul acestui aparat.

Acest tensiometru poate fi comandat de pe site-urile online de genul Comenzi.ro, care ofera si preturi accesibile si produse medicale foarte calitative, atestate  si  calificate. Un asemenea tensiometru pentru masurat tensiunea arteriala poate fi chiar un dispozitiv digital si modern, care inlocuieste cu succes tipurile de tensiometre mai vechi.

In acest caz nu este nevoie de folosirea stetoscopului  si, de asemenea, aceste tensiometre digitale nu contin mercur. Tensiunea se masoara  prin fixarea aparatului pe incheietura mainii sau pe brat. Un avantaj al acestor dispozitive moderne este faptul ca memoreaza mai multe valori, chiar daca este vorba despre persoane diferite. Sunt un fel de aparaturi inteligente si fara de care sanatatea noastra ar avea de suferit, pentru ca nu s-ar mai observa hipertensiunea la timp.