Am observat ca animalele care sunt ridicate de pe strazi nu sunt atat de bine tratate pe cum se lauda alti. Nu spun asta din auzite, spun asta din ceea ce am vazut eu cu ochii mei. In primul rand nici modul in care sunt adunati caini de pe strada nu este unul uman. Practic sunt strangulati pana aproape de moarte pana sa fie bagati in masina cu care sunt dusi la adaposturi iar acolo este o mizerie si o infectie de nedescris.

Toate geamurile au fost astupate si doar intrarea principala este singurul loc pe unde se poate intra aer. Toti caini stau ingramaditi in numar foarte mare si in propriile mizerii. Angajati doar spala cu furtunele de apa fara sa mai dea si cu altceva. Cel putin ma bucur ca exista adapost si pentru pisici care sunt hranite cu sanabelle urinary 10 kg si care sunt mai ingrijite cat de cat.

Zilele trecute am fost pentru a ridica un catel, un catel care nu a facut nimanui nici un rau pentru ca sta cu noi zi de zi la o spalatorie si toata lumea il hraneste si il iubeste. Din cate am inteles hinghierii vin numai daca sunt reclamatii si am inteles ca si la adresa acestui catel au fost reclamatii. Sincer sa fiu mie personal mi se pare o prostie, si una destul de mare. Caini si pisicile din adaposturi nu sunt tratate cum se cuvine. Singurul lucru care il regret este ca nu am putut sa fac macar cateva poze pentru a vedea toata tara in ce mod sunt tratate aceste animale. Un lucru bun este ca cel putin au mancare foarte multa si foarte buna. Am inteles ca sunt foanduri foarte mari pentru aceste adaposturi si ar fi culmea prostiei, cu atatia bani care ii da guvernul, sa ii tina infometati. Daca ar rezolva si cu igiena cainilor ar fi locul perfect, ar fi raiul pe pamant pentru aceste animale.

Un lucru bun mi se pare faptul ca iti poti recupera orice animal fie el caine sau pisica si nu trebuie sa platesti nimic dar ti se face o cerere prin care te angajezi sa ai grija de el si sa il ingrijesti. Daca acel caine sau pisica este gasit pe strada, politia comunitara te poate amenda pe loc cu suma de 600 de ron. Toate astea scriu in cererea ce o faci cand iei animalul de la adapost si sincer mi se pare un lucru bun.