Copii sunt cele mai importante fiinte de pe pamant. In momentul in care apar ei pe lume toate lucrurile se invart in jurul lor. Ei sunt cele mai importante persoane pentru fiecare parinte.

In timpul educatiei exista destul de multe diferente de opinie intre parinti sau intre parinti si alte persoane. Este normal acest lucru dat fiind faptul ca fiecare parinte isi educa copilul asa cum considera ca este mai bine de cuviinta.

Cand cei mici fac anumite greseli nu ne gandim decat sa incercam sa le corectam proastele obiceiuri. la prima vedere nu ams pune ca acest lucru este unul greu insa pe parcurs ne vom da seama ca este foarte greu.

Nu vrem sa indepartam copilul de noi pentru ca dorim sa le fim  prieteni in primul rand dar nici nu putem sa ii lasam in voia lor pentru ca sunt copii si au nevoie de aducatie si de formare.

pw tine cum te considera copilul tau? Esti un parinte dur sau unul bun? Daca faci urmatoarele lucruri inseamna ca mai ai de lucrat pana sa fii un parinte suficient de indulgent pentru copilul tau.

In primul rand nu trebuie sa obisnuiesti sa iti ameninti copilul cu diferite lucruri bizare. Mai exact, daca micutul a facut o prostie nu trebuie sa ii spui ca il scoti afara din casa sau alte lucruri.

Regulile sunt reguli si trebuie sa fie respectate. Sigur, fiecare dintre noi am fost crescuti si educati dupa principiile unor reguli insa nu putem sa transformam din orice placere a copilului o regula. Este adevarat ca educatia se face prin reguli insa nu exagera cu ele. Transforma in reguli lucrurile care nu trebuie sa fie facute cu desavarsire si nu incerca sa transformi orice lucru insignifiant intr-o regula.

Chiar daca ii vrei binele nu trebuie sa il bati tot timpul la cap cu ceea ce are de facut si ceea ce nu are voie sa faca. Petreceti mai mult timp distrandu-va decat certandu-va.