In ziua de azi este din ce in ce mai greu cu locurile de munca. Multi ar face orice sa gaseasca pentru ca nu isi mai pot intretine familia. Daca stam si ne gandim totusi noi in Romania o ducem bine fata de alte tari in care lumea moare de foame la propriu. La mine in oras acum cred ca sase sau sapte ani iti gaseai de munca peste tot. In ziua de azi, pentru ca s-au inchis foarte multe intreprinderi si fabrici importante lumea nu gaseste absolut nimic. Singurele locuri de munca ce mai gasesti sunt prin spalatoriile auto si asta pentru adolescenti. Niciun patron de spalatorie nu angajeaza oameni in varsta. Spun asta din propria experinta pentru ca si eu am lucrat in acest domeniu si veneau domni si doamne in varsta si erau refuzati.

Cred ca mai mult de jumatate din romani sunt plecati in strainatate pentru ca se gasesc mult mai usor locuri de munca iar salariile sunt mult mai mari fata de cele din Romania. Aici ca sa ai un salariu cat de cat decent iti trebuie functii inalte si la majoritatea locurilor de munca de acest fel se intra cu pile si relatii. Eu personal m-am tot gandit sa imi deschid propria mea afacere unde stiu ca muncesc poate din greu dar muncesc pentru mine. Pentru inceput stiu ca am nevoie de bani si in special de un plan de afaceri foarte bun pentru a-mi putea dezolta afacerea cat mai mult. Sunt sigur ca daca imi voi da silinta si tot interesul voi avea o afacere de succes.

Sunt cateva variante despre afacere ce as putea deschide. Initial m-am gandit la un parc auto de dezmembrari. Nu e usor mai ales ca pentru inceput trebuie sa alergi sa iei cateva masini pentru a putea da drumul la treaba. M-am gandit vazand la altii ca pentru inceput iti trebuie cel putin 20 de masini, diferite modele si marci dar daca ai rabdare si vointa se poate trasforma intr-o mina de aur. La a doua varianta m-am gandit la o spalatorie auto mai ales ca am si foarte multa experinta in acest domeniu. Stiu exact ce isi doreste un client si ce produse sa folosesc. Idei ar fi multe despre o afacere de viitor dar cel mai important e sa ai pe cineva langa tine care sa te incurajeze si sa te sustina pentru a-ti indeplini obiectivele de viitor.