brand

brand

Logourile brandurilor din toata lumea au cate o poveste de spus, au o istorie aparte si de cele mai multe ori au si intelesuri cu totul unice si specifice fiecarui produs si marci in parte.

Animal Planet

Logo-ul Animal Planet este salbatic. Acest logo obisnuia sa fie un elefant care incerca sa ajunga la o Planeta Pamant in miniatura. Un animal si o planeta-este suficient de simplu. Canalul si-a relansat in anul 2008 logo-ul, in incercarea de a atrage atentia unei audiente si mai largi  iar logo-ul cu elefantul a fost schimbat si el.

Odata cu relansarea sa, Animal Planet a dorit sa scape de ritmul sau incet si plictisitor asociat cu documentarele pentru niste programe mult mai salbatice si mai captivante si s-a incercat a se prezenta si un nou logo care sa se potriveasca cu aceste lucruri.

Noul logo se presupune a reprezenta instinctul, cu noile umbre de verde aducand in minte imagini ale junglei si stari de salbaticie bruta, emotii si instincte animalice. Acestea sunt o gramada de sentimente si de stari care se doresc a fi sugerate doar prin schimbarea unei singure litere- acum oblice-in numele canalului.

NBC

Logo-ul NBC ne face sa cumparam lucruri de care poate ca nici nu avem nevoie. Cei mai multi oameni stiu ca logo-ul NBC este un paun; aceasta parte nu este deloc un secret in ceea ce priveste logo-ul firmei. Insa multi dintre noi nu se intreaba de ce exista acolo un paun in prima instanta.

Acesta a fost doar un truc de marketing pentru a face oamenii sa cumpere televiziunea in culori. La vremea cand s-a dezvoltat logo-ul. NBC era detinut de catre compania de electronice Radio Corporation of America (RCA). Televiziunile in culori doar incepeau sa apara iar RCA si-a dorit o modalitate prin care sa arate publicului ca pretul relrtiv mare pe unitate merita experienta imbunatatita a vizualizarii in color la TV. Acestia aveau nevoie de un logo care necesita culoare pentru a fi apreciat la adevarata valoare, reamintind vizualizatorilor  cu televizoare alb-negru de ceea ce ar fi putut pierde.