Scaun lasat in avion

Ati auzit de Knee Defender? E un gadget de 20 de dolari pe care calatorii din avion il pot prinde de tava de pe spatele scaunului. Fiind aici amplasat, opreste persoana din fata din a se lasa pe spate. Aparatul a devenit cunoscut cand a provocat o cearta intre doi calatori intr-un zbor dintre Newark si Denver. Lucrurile au ajuns pana intr-un moment in care avionul a fost fortat sa aterizeze in Chicago pentru ca cei doi pasageri sa fie calmati.

Acum, ghiciti ce s-a intamplat cand s-a raspandit vestea? Exact, traficul de pe situl Knee Defender a fost atat de ridicat, incat serverele au picat. Si au vandut o multime de Knee Defenders, desigur.

Ganditi-va ce inseamna asta. Oameni de pe tot parcursul Statelor Unite, poate din lume, au citit despre un dispozitiv capabil sa inceapa certuri in avioane si, fara sa ezite, s-au decis ca cumpere cate o masinarie de razboi si ei.

Conflictul ajunge si in cer, si, daca ma intrebari, acest lucru a fost amanat destul. Iata de ce: esti un monstru daca iti lasi scaunul pe spata intr-un avion. In versiunea mea perfecta asupra lumii, scaunele care lasa pe spate ar fi interzise in majoritatea zborurilor. Acele 15 grade de aplecare chiar te ajuta atat de mult sa adormi? Probabil ca nu. Intre timp, persoana din spatele tau are cativa centrimetri de spatiu personal luati, intr-un mediu in care centrimetri pot determina daca iti iei bagajul cu tine sau daca il urca in avionul gresit si ti-l trimit in Oradea.

Spatiul reprezinta un lucru important intr-un avion, iar lasatul pe spate inseamna mai putin spatiu pentru persoana din spatele tau. Knee Defender nu ar exista daca treaba asta nu ar fi o problema, iar acum ca exista, nu putem decat sa ne asteptam ca lucrurile sa mearga si mai rau.

Eu zic ca il ignoram cu totul si pur si simplu sa facem o regula ca scaunele din avioane sa nu se lase pe spate. Ar trebui sa specific ca aceasta regula sa se aplica doar pentru clasa economic, nu pentru oamenii bogati care-si permit scaune cu loc spatios intre.