Wales
Wales
Wales

Royal Oak Hotel se afla in Betws-y-Coed, in Snowdonia National Park in  Wales de Nord.  La prima vedere pare sa fie un castel de sine statator, cu iedera si ierburi catarindu-se pe zidurile inalte si rezistente ale acestuia. Inauntrul acestui castel in aparenta, scarile sunt fabricate in mod original din vitralii, exista privelisti si vedere din fiecare camera ce da inspre Raul Llugwy (cunoscut pentru cascadele sale maiestuoase), iar cazarea este foarte confortabila (si calduroasa).

Unic la acest hotel este sunetul angelic al unui harpist rezident care canta aici in timpul seratelor din cadrul cinei. Cu adevarat regesc! Snowdonia este un paradis al celor carora le place sa se miste si exista poteci si carari de urmat in fiecare directie care duc catre locuri speciale sau doar pentru a face ca timpul sa treaca mai usor.

Stafful Royal Oak asigura un pranz plin si bun. Poti merge si vizita Oarcul Padurii Gwydyr, care contine multe ramasite ale minelor din trecut. Pe deasupra suprafetei padurii se intinde un labirint de tunele care sunt insirate de-a lungul a catorva mile bune.

Cele mai multe mine de metal au aparut intre anii 1850 si 1919, insa exista de asemenea dovezi asupra mineritului de care s-ar fi ocupat romanii  care au trait in acea zona cu aproape 2000 de ani in urma. Castelul Caernarfon se afla in apropiere de nord, o fortareata construita de catre Edward I in secolul 13.

Doar la sud de Hotelul Royal Oak se afla si Satul si Gradinile Portmeirion. Aceasta zona fascinanta a fost aseazarea folosita pentru filmarea seriilor „The Prisoner”, cu  actorul Patrick McGoohan, in anul 1960.  Hotelul Royal Oak din Wales are de asemenea si un salon de tip spa si o piscina de interior care este atat de atragatoare si de potrivita pentru zilele ploioase.