londra

Credeai ca esti obisnuit cu limba engleza de la scoala si daca vei merge acolo vei putea conversa de indata in limba lui Shakespeare exact cum ai invatat la scoala, insa nu este chiar asa. Gandeste-te mai bine si vei vedea ca  nu toata Anglia vorbeste engleza pe care o credeai tu. Englezii vorbsc o limba cu accent britanic si nu american, de aceea ar trebui sa ai grija de toate acestea. Stim cu totii ca accentul britanic este foarte diferit de cel american, insa asa este si vocabularul englezilor.

Cateva cuvinte in engleza britanica te pot face sa devii confuz in prima instanta. De exemplu, un britamnic se va referi la un apartament ca la un „flat”, la bani ca la „quid” si la cartofii prajiti frantuzesti ca la „chips-uri”. Insa, cel mai bine este sa le spui englezilor in mod politicos ca nu intelegi ceea ce spun si vor fi mai mult decat bucurosi sa te ajute in a-ti explica.

Mananca tot ceea ce iti ofera bucataria englezeasca deoarece este minunata. Celebrul fel de mancare fish and chips este pe atat de extraordinar pe act ii suna numele. La fel si „onion rings”, acele inele de ceapa prajita care au un gust super romat si sunt crocante te vor da pe spate de fiecare data. Micul dejun englezesc nu ar trebui sa nu se lipeasca de tine intr-o dimineata in Londra, pentru ca altfel nu vei sti ce ai ratat.

Cele mai bune optiuni de a lua masa in Londra trebuie luate in considerare, insa se merita a se nota ca mancarea de pe tarabele Londrei este la fel de gustoasa si de asemenea sigura si preparata in conditii igienice. Asadar, trateaza-ti simturile si papilele gustative cu ceva mai mult decat bun si nu vei regreta intreaga experienta londoneza.