Calculatorul face parte din viata fiecaruia dintre noi. Exista multi oameni care muncesc la birou si care au probleme legate de sanatatea din cauza acestui lucru. Cu totii folosim calculatorul indiferent ca o facem din interes de serviciu sua ca o facem pur si simplu acasa, ne petrecem destul de mult timp stand in sezut si pierzand timpul liber. Sigur ca fara nici o indoiala, calculatorul este o adevarata necesitate in ziua de astazi mai ales ca toate lucrurile se intampla acolo si chiar daca nu ne dorim sa mai folosim calculatorul tot nu avem incotro.

Partea proasta este ca ne afecteaza foarte mult sanatatea si stabilitatea ei. Iata cum ne afecteaza sanatatea calculatorul:

In primul rand, ochii sunt cei mai afectati de catre calculator. Ochii sunt cei mai afectati de catre calculator iar activitatea produsa in fata lui este foarte solicitanta pentru iecare dintre noi. Ochii sunt sensibili iar problemele care apar se manid=festa de regula in anumite moduri destul de deranjante pentru confortul nostru. Daca folosim foarte mult calculatorul este obligatoriu sa folosim ochelarii. Tot mai multe persoane au probleme cu vederea din cauza utilizarii excesive a calculatorului iar medicii oftalmologi recomanda folosire acestora de cele mai multe ori.

De asemenea, in momentul in care ne concentram uitam s amai clipim. Se intmapla tuturor sa stam cu ochii tintiti in calculator si sa uitam sa mai clipim. Ei bine, acest lucru deterioreaza buna functionalitate a ochilor. in momentul in care ne concentram si uitam sa mai clipim ochiul incepe sa sufere un anumit traumatism si astfel apare roseata. Apoi, intervine vederea intetosata si alte disconforturi vizuale sau intalnirea unor dificultati in distingerea anumitor lucruri.