Momentul in care apare in viata noastra un copil ne schimba in mod radical stilul de viata si obiceiurile. Intr-adevar, meseria de parinte poate fi destul de dificila deoarece responsabilitatea pentru cresterea si dezvoltarea copiilor revine de cele mai multe ori mamicii. Totusi, este important ca mamica sa isi pastreze rolul si sa acorde importanta vietii sale in aceeasi masura in care isi protejeaza copilul. Orice parinte are momente in care se considera foarte descurajat si disperat datorita epuizarii cauzate de atentia exagerata asupra copilului. De aceea va vom prezenta cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le evitati in momentul in care aveti un bebelus.

Alintarea exagerata a copilului

In mod cert ne dorim sa stam cat mai multa vreme cu copilul, insa daca vom exagera cu alintarea lui nu vom face prea bine. Daca vei lua bebelusul in brate sa il tii cat mai aproape de corpul tau pentru a-i auzi inima, cu siguranta copilul se va linisti si va avea un sentiment de siguranta. Totusi, nu trebuie sa exagerezi cu tinutul in brate a copilului. Este posibil ca initial sa crezi ca luarea in brate a micutului poate fi o solutie, insa dupa invatarea copilului cu acest obicei, va fi foarte greu sa il dezobisnuiti.

Nu obisnui copilul sa doarma in acelasi pat cu tine

Foarte multi parinti cred ca fac foarte bine daca isi iau copiii in acelasi pat cu ei. In realitate acest lucru le face mai mult rau micutilor deoarece acestia pot fi raniti in mod inconstient de catre parinti. Cea mai buna solutie este sa culcati copilul in patutul lui. Puteti achizitiona un patut de la www.bebelas.ro. Patul copilului poate fi asezat langa patul vostru si astfel veti avea situatia sub control.

Ca parinti, credem ca este treaba noastra sa avem grija sa nu planga. Asta se intampla deoarece asociem plansul cu faptul ca facem ceva gresit si trebuie sa ne indreptam greseala. Bebelusii mai si plang, asa sunt ei, este perfect firesc. Uneori poate ca abia au fost schimbati si hraniti si tot plang ca si cum li s-ar fi intamplat un lucru grav. In general, plansul face parte din natura lor. Dar daca bebelusul plange neconsolat timp de o ora si plansul este insotit de febra, eruptie, sau voma persistenta, sunati imediat medicul.

Nu trezi copilul pentru a-l alapta

Multe mamici au tendinta de a trezi copilul pentru a-l alapta considerand ca acesta trebuie sa manance. Ei bine, bebelusii alaptati pot sa doarma noaptea fara sa fie treziti. Dar exista o prejudecata comuna, conform careia laptele de la san nu este destul de gros pentru a-i ajunge copilului in timpul noptii, pe care multi parinti o urmeaza. Este posibil si benefic pentru bebelusii alaptati – si pentru mamicile lor – sa doarma noaptea. Daca bebelusul alaptat nu se trezeste in timpul noptii, atunci lasati-l sa doarma.

Astfel, este foarte important sa nu exagerati in cresterea copilului, facand diferite lucruri care ii dauneaza micutului; astfel de concepte si idei preconcepute trebuie inlaturate, pentru ca, pe viitor, cel mic sa nu fie afectat si sa se dezvolte intr-un mod armonios.